spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV/ #AlCarina, firma care a depășit #HexiPharma, legături strânse cu ofițeri SRI...

EXPLOZIV/ #AlCarina, firma care a depășit #HexiPharma, legături strânse cu ofițeri SRI și de Poliție

-

Cu toate că pentru EVZ.ro, Dan Cruceanu, patronul #AlCarina a negat legătura cu ofițeri SRI Prahova si IPJ Prahova, in interviul dat la DIGI 24 acesta revine si recunoaște.El spune că este prieten cu un fost ofiter SRI si cu un fost șef de la IPJ Prahova. Dar, fostul ofiter SRI nu este un simplu ofiter. Este vorba de col Paiș Florin (foto), fost șef al Sectorului W din SRI Prahova, care se ocupa de crima organizată. Ofiterul de Poliție (șef) este socrul lui Paiț Florin, așa cum dezvăluiau vineri FLUX 24 și Comisarul de Prahova.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ #HexiPharma și #AlCarina/ Demisie a unui important șef SRI

- Advertisement -

Firma Al Carina SRL din Ploieşti a încheiat anul trecut un contract cu Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş în valoare de peste 10 milioane de lei. Aşa a ajuns pe primul loc în topul firmelor care se ocupă de dezinfectanţi.

#AlCarina distribuie acelaşi tip de dezinfectanţi pentru spitale ca şi Hexi Pharma, a doua societate în topul celor mai mari vânzari de dezinfectanţi în 2015, cu contracte de aproape opt milioane de lei. Societatea de pe locul 3, Remix Com SRL – care a avut vânzari de peste patru milioane de lei, nu a putut fi găsita la sediul declarat la Registrul Comerţului.

- Advertisement -

Al Carina are 12 angajaţi iar sediul ei este într-un parc industrial din Ploieşti al Consiliului Județean Prahova. Acţiunile sunt împarţite în mod egal între soţii Dan şi Alina Cruceanu.

Într-un interviu acordat Digi24, patronul spune ca e prieten cu un fost ofiţer SRI şi cu un fost şef al Poliţiei Prahova, informații difuzare inițial de FLUX 24 și pe care acesta le-a negat. Acum recunoaște.

Socrul lui Paiș Florin este Grigore Vasile, până recent fost adjunct al IPJ Prahova.

Cumnatul lui Paiș Florin, fratele soției, este sefulet la BCCO-CrimaOrganizată IPJ Prahova.

„Mă cunosc prin prisma faptului că mergem la… Ne-am întâlnit la… De exemplu, domnul… a făcut acum trei săptămâni nunta de argint, la care normal că a venit şi socru-su. Ne cunoaştem prin prisma faptului… De ploieşteni, nu de altceva”, a explică Dan Cruceanu.

Patronul firmei Al Carina ţine sa precizeze faptul ca prietenia sa cu foşti ofiţeri de informaţii şi de poliţie nu l-a ajutat în niciun fel în afaceri:

„SRI-ul, IPJ-ul Prahova… Nu, deci, sunt…

Reporter: Sunt pure cunoştinţe, nimic altceva?

Exact. Prieteni de ploieşteni, de familie. De familie, impropriu de familie. Că ne vedem la un şpriţ, într-o conjunctură, asta înseamnă că te ajută cineva la o afacere?”, spune acesta.

Declaraţiile proprietarului Al Carina vin la doar o zi după ce fosta soţie a lui Dan Condrea a afirmat că patronul Hexi Pharma era agent SIE.

Hexi Pharma se află pe locul doi în topul primelor 10 companii care au furnizat substanţe biocide spitalelor din România în 2015, cu contracte în valoare de 7,92 milioane de lei, pe primul loc situându-se firma Al-Carina, cu contracte de achiziţii de 10,03 milioane de lei raportate în SEAP în 2015.

De amintit și detaliul că duminică patronul decedat al Hexi, Dan Condrea, venea conform unor informații, de la Ploiești, dintr-o locație încă neprecizată de anchetatori.

Cruceanu Dan ar fi început afacerile cu o firmă de curățenie, dar a fost ajutat de SRI și Mircea Cosma (președintele Consiliului Județean Prahova, cel anchetat acum împreună cu Sebastian Ghiță în mai multe dosare) să obțină contracte cu CONPET, Consiliul Județean, spitale, etc.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img