spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăEconomieComertExplozie pe bursa din Londra după ce Prospex Oil and Gas a...

Explozie pe bursa din Londra după ce Prospex Oil and Gas a făcut o mare descoperire de gaze în România

-

Compania britanică Prospex Oil and Gas, listată pe bursa din Londra, a explodat cu 40% în şedinţa de tranzacţionare, după ce a făcut publică o descoperire importantă de gaz în România, în urma exporării Bainet, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

Compania a forat în Nord-Estul României, în zona Suceava EIV-1. Sondele au forat pentru câteva săptămâni în situl Bainet.

Prospex Oil and Gas este o companie de investiţii care îşi construieşte un protofoliu important în petrol şi gaze, cu focus pe zone cu impact major, onshore europene, localizate în sisteme de hidrocarbon.

Prospex este unul dintre cei mai importanţi jucători europeni din domeniu, iar acum România este în vizorul direct la sectorului energetic, după noua descoperire.

Bainet-1 a forat la o adâncime totală de 600 de metri şi a găsit un bazin de 9 milioane de metri cubi, cu 8 milioane de metri cubi de gaze de o calitate bună. În cele 11 ore de teste, gazul natural, care conţinea 99% metan, a curs cu o rată de aproximativ 33.000 de metri cubi pe zi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img