spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeExplozia care ar putea forța eliminarea unor sancțiuni împotriva Rusiei: Stare de...

Explozia care ar putea forța eliminarea unor sancțiuni împotriva Rusiei: Stare de urgență în Italia, preţurile gazelor în Marea Britanie au crescut cu 20%

-

O explozie a avut loc marți  hub-ul de gaze de la Baumgarten a OMV din Austria. Este nodul strategic prin care trec gazele (rusesti) prin Austria.

O explozie la un nod de distribuţie a gazelor naturale de la Baumgarten, de lângă Viena, s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor 18 persoane, informează site-ul postului Deutsche Welle.
Preţurile gazelor în Marea Britanie au crescut cu 20%, marţi, după explozia unui nod de distribuţie a gazelor naturale de la Baumgarten, de lângă Viena, potrivit Financial Times.

Italia va declara stare de urgenţă pentru stocurile de energie, după explozia unui nod de distribuţie a gazelor de la Baumgarten, de lângă Viena, a declarat, marţi, ministrul Industriei, Carlo Calenda, citat de Reuters.

- Advertisement -

Calenda a susţinut că incidentul din Austria a evidenţiat faptul că Italia are „o problemă serioasă în ceea ce priveşte aprovizionarea” şi a evidenţiat faptul că este nevoie să se dezvolte Conducta Transadriatică (Trans Adrian Pipeline – TAP). Proiectul, care va oferi Italiei o nouă rută de aprovizionare, a fost amânat din cauza protestelor.

 Baumgarten este placa turnanta a distributiei de gaze rusesti in Europa. Gazul siberian parcurge 4000 km in circa sase zile pana la statia de distributie de la Baumgarten. A fost construita in 1959. Acolo gazul siberian era curatat, condensat, uscat si masurat. Apoi distribuit spre tari ca Austria, Germania, Franta, Ungaria, Italia, Slovenia si Croatia.
OMV participa cu 51% la Baumgarten prin Gas Connect Austria care detine 15,5% din Trans – Austria. Restul apartine Snam S.p.A., firma italiana care a apartinut pana in 2001 grupului ENI.
Buncărele sunt intacte, dar incidentul ar putea duce la fortarea eliminarii unor sanctiuni UE la adresa Rusiei.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img