spot_img
3.5 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeExplodează doctoratul Angelului de la Apărare

Explodează doctoratul Angelului de la Apărare

-

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au efectuat cercetări într-un dosar pe care, ulterior, l-au trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, urmând ca magistrații vrânceni să propună o soluție în speța respectivă în care apare și numele parlamentarului PSD Angel Tîlvăr. Acesta este fiul fostului securist din perioda comunistă, Petrică Tîlvăr, scria în 2020 Ediție de Vrancea.

- Reclama -

Fostul contabil șef al Muzeului Vrancei, Ionel Marin, a înregistrat un denunț penal la DNA, susținând că în cadrul instituției s-au făcut mai multe abuzuri și ilegalități. Printre faptele enumerate de Marin se numără și una care-l aduce în lumina reflectoarelor pe Angel Tîlvăr. ”Am aflat de la una din angajatele de la Muzeul Vrancei că a fost pusă de directorul muzeului, Horia Dumitrescu, să-i tehnoredacteze lucrarea de doctorat lui Tîlvăr. Am adăugat asta pe lista faptelor pe care le-am reclamat. DNA – Serviciul Teritorial Galați a decis să disjungă dosarul și să-l trimită la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. De doi ani și jumătate stă dosarul la procurorii vrânceni și n-am informații că s-ar mișca lucrurile. Nu am fost chemat la audieri și nici n-am primit vreo adresă acasă. Nu știu de ce se tergiversează ancheta”, ne-a declarat Ionel Marin. Angajata la care face referire fostul contabil a fost audiată de procurorii DNA și a recunoscut atât ceea ce i-a spus lui Ionel Marin, cât și aspectul că e-mailurile pe care i le-a trimis acestuia, cu informații suplimentare importante, sunt reale.

Ionel Marin a formulat mai multe acuzații la adresa directorului Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu, însă dosarul a fost clasat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, procurorul DNA susținând că nu este de competența DNA să continue cercetările în dosar. Drept urmare, cu privire la aspectele invocate de fostul contabil al Muzeului Vrancei, procurorul a decis disjungerea dosarului și trimiterea lui la Focșani. ”S-a hotărât disjungerea cauzei și declinarea competenței în vederea continuării cercetărilor de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, organ de urmărire penală competent material și teritorial în cauză, sub aspectul săvârșirii celorlalte pretinse activități infracționale denunțate: luare de mită, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, purtare abuzivă, abuz în serviciu, delapidare și gestiune frauduloasă”, se arată în referatul procurorului de caz de la Galați. Procuror care i-a audiat pe Ionel Marin, Horia Dumitrescu, Angel Tîlvăr și alți angajați de la Muzeul Vrancei. Dumitrescu și Tîlvăr au respins acuzațiile, directorul de la muzeu susținând că alte dosare pe care le-a avut cu fostul contabil le-a câștigat în instanță. Horia Dumitrescu a precizat că, în ceea ce privește lucrarea de doctorat a parlamentarului PSD Angel Tîlvăr, l-a sprijinit pe acesta prin ”câteva informații tehnice privind modul de așezare a bibliografiei la sfârșitul lucrării”, neavând vreo contribuție efectivă la întocmirea lucrării. Dumitrescu mai spune că nu a corectat sau modificat lucrarea lui Tîlvăr, mai spunea sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img