spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăSpecialEXPLICAȚII PENIBILE ale ambasadorului american în SCANDALUL DEVESELU: Nici măcar nu își...

EXPLICAȚII PENIBILE ale ambasadorului american în SCANDALUL DEVESELU: Nici măcar nu își cere SCUZE

-

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a precizat vineri că a existat un număr limitat de invitații la operaționalizarea sistemului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu și a adăugat că „ar fi fost ideal” să fie invitați toți cei care au contribuit la acest proiect, transmite Agerpres.

„Organizarea a fost asigurată de Marina Americană în consultare cu Ambasada SUA și Ministerul Apărării Naționale. Ieri a fost o zi istorică pentru România, SUA și NATO. Am avut un număr limitat de invitații. ‘Succesul are mulți părinți’ — este o vorbă în SUA. Ar fi fost ideal să-i invităm pe toți cei care au contribuit. Din păcate, am avut un număr limitat”, a declarat Hans Klemm după o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Ambasadorul americanu nu și-a cerut scuze pentru organizarea defectuoasă.

Ambasadorul a spus că nu a discutat cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce acesta din urmă a refuzat să vină la evenimentul de la baza militară de la Deveselu. „Nu am vorbit cu domnul Tăriceanu, am văzut declarația sa în a doua parte a zilei (de joi — n.r.). A fost invitat și regret că a ales să nu vină”, a mai declarat șeful reprezentanței diplomatice americane.

Joi, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că și-a anulat participarea la evenimentul de la Deveselu din cauza faptului că organizarea lui „desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare”.

Și fostul premier Victor Ponta a reacționat, susținând că ar fi fost „absolut normal” ca la momentul inaugurării sistemului de apărare antirachetă să fie invitați cei care „chiar au avut o contribuție”, făcând referire la foști miniștri ai Afacerilor Externe și Apărării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img