spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeExpert pentru Politico: NATO nu poate calcula următorii pași ai lui Putin...

Expert pentru Politico: NATO nu poate calcula următorii pași ai lui Putin în Ucraina și nu poate ajusta asistența necesară Kievului

-

NATO nu poate calcula următorii pași ai președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina și nu poate ajusta asistența necesară Kievului, scrie Politico.

„Este aproape imposibil să se calculeze nevoile reale ale părții ucrainene atât în ​​ceea ce privește asistența militară, cât și umanitară, deoarece natura conflictului se schimbă rapid”, a declarat Samuel Cherep, expert politic la think tank-ul RAND Corporation.

Ucraina le cere aliaților occidentali de luni de zile să sporească sprijinul sub formă de arme, ajutor umanitar și finanțare. Cu toate acestea, bugetele de apărare ale statelor membre NATO sunt amenințate, mai ales în fața inflației mari și a prețurilor în creștere la energie, se arată în material.

După cum indică publicația, o măsură extremă va ajuta la atenuarea tensiunii din cadrul NATO – redistribuirea fondurilor din fondul fiduciar creat anterior în sprijinul armatei afgane. Cu toate acestea, acești bani nu vor fi suficienți pentru a ajuta Ucraina să reziste până la iarnă, a concluzionat Cherep.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img