spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeExpert al televiziunii chineze: Beijingul și-ar putea înăspri blocarea militară a Taiwanului...

Expert al televiziunii chineze: Beijingul și-ar putea înăspri blocarea militară a Taiwanului și sancțiunile economice asupra insulei. Dacă SUA provoacă un conflict în regiunea chineză Taiwan, miliarde de oameni din întreaga lume, inclusiv americani obișnuiți, se vor confrunta cu o creștere și mai accentuată a ratelor inflației și a prețurilor alimentelor, precum și cu o criză energetică în creștere

-

Beijingul și-ar putea înăspri blocarea militară a Taiwanului și sancțiunile economice asupra insulei, a declarat Han Peng, expert în rețeaua globală de televiziune din China (CGTN), comentând vizita unei delegații a Congresului SUA în Taiwan.

„Beijing-ul își poate înăspri cu ușurință blocada militară și sancțiunile economice asupra Taipei, deoarece China continentală are acum un avantaj economic și militar în strâmtoarea Taiwan”, a subliniat expertul.

Han Peng nu a exclus un conflict militar în zona strâmtorii Taiwan. „Dacă SUA provoacă un conflict în regiunea chineză Taiwan, miliarde de oameni din întreaga lume, inclusiv americani obișnuiți, se vor confrunta cu o creștere și mai accentuată a ratelor inflației și a prețurilor alimentelor, precum și cu o criză energetică în creștere”, a spus expertul. remarcat. Potrivit acestuia, „doar Wall Street, traficanții de arme și politicienii bellici din SUA” vor putea beneficia de asta. China se opune ferm oricăror schimburi între SUA și Taiwan, a subliniat expertul.

Duminică, o delegație a Congresului SUA a sosit în Taiwan pentru o vizită de două zile. Călătoria președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, la începutul lunii august, a atras critici aspre din partea Beijingului, care a suspendat mai multe mecanisme de cooperare chineză-americane și a impus sancțiuni personale lui Pelosi și familiei ei apropiate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...