spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExclusivEXCLUSIV/ VIDEO: Ideologul Kremlinului se afla la Ankara în timpul puciului

EXCLUSIV/ VIDEO: Ideologul Kremlinului se afla la Ankara în timpul puciului

-

Ideologul Kremlinului și al mișcării euroasiatice, Alekandr Dughin, se afla la Ankara în momentul puciului ratat de vinerea trecută. El a intrat în direct la televiziunea Tsar TV finanțată de un om de afaceri care susține financiar și grupurile de rebeli din Donbas și a spus că America a vrut să dea o lovitură de stat în Turcia și că de acum Ankara a trecut de partea Moscovei.

În timpul vizitei mele m-am întâlnit cu înalți funcționari în politica turcă și, în special, cu primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gökçek, iar imaginea de ansamblu a alinierii politice a forțelor în Turcia în ajunul puciului părea să-mi să fie complet limpede, afirmă Dughin într-o relatare video în limba engleză, recunoscând astfel că se știa că va urma o încercare de lovitură de stat.

- Advertisement -

Melih Gökçek mi-a spus într-o conversație privată imediat ce lovitura de stat începuse că secta lui Fethullah Gulen, care a stat în spatele doborârii avionului rus și uciderea pilotul nostru, este și în spatele loviturii de stat, afirmă Dughin.

- Advertisement -

Doborârea avionul rus și uciderea pilotului au fost un instrument de intrigi geopolitice. Între timp, americanii au înțeles că pozițiile lui Erdogan, care au vrut să îl înlocuiască pe protejatul lor direct, Davutoglu. Astfel s-au format două forțe: kemaliști patrioți care au dorit să restabilească imediat relațiile cu Rusia și apoi l-au împins pe Erdogan să își ceară scuze, iar secta Gulen și alte structuri pro-americane care, dimpotrivă, au făcut tot ce au putut pentru a preveni acest lucru, mai afirmă ideologul Kremlinului.

CITIȚI ȘI:Erdogan, OFRANDĂ înainte să meargă la Putin: I-a arestat pe cei doi piloți care au doborât bombardierul rus

Atunci când m-am despărțit cu două ore înainte de lovitura de stat de Melih Gökçek, el a spus: „Am subestimat puterea statului paralel pe care americanii și susținătorii lui Gulen l-au stabilit în interiorul Turciei. Aceasta a fost greșeala noastră. Dar acum vom remedia problema, primul pas fiind apropierea de Moscova”, mai afirmă Dughin.

CITIȚI ȘI:Erdogan, MIȘCARE CHEIE GEOSTRATEGICĂ: Axa Ankara-Moscova-Teheran

Erdogan susținut de kemaliști a decis să o rupă cu Washingtonul și să se întoarcă în politică Eurasiatică, la Moscova. Mulți politicieni turci mi-au spus că Turcia se gândea serios ieșirea NATO și lupta pentru o apropiere de Moscova, pe probleme de securitate, astfel încât agenții americani au avut doar o singură cale de ieșire: o lovitură de stat. (…) Acum nimic nu mai poate împiedica Turcia să părăsească NATO, să se apropie cu Rusia, și o dată pentru totdeauna să rupă relațiile cu cei care au dorit să răstoarne guvernul legitim. susține ideologul Kremlinului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img