spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeEXCLUSIV/ Un fost ofițer SRI, noi dezvăluiri

EXCLUSIV/ Un fost ofițer SRI, noi dezvăluiri

-

Fostul ofițer SRI, Adrian Radu, a făcut în exclusivitate pentru FLUX 24 noi dezvăluiri din interiorul SRI.

MĂRTURIA LUI ADRIAN RADU:

Atrag inca o data atentia, in mod public!!! Cazul generalului Florian Coldea nu este singular in SRI!!! Sub protectia si “obladuirea” acestuia s-au nascut adevarate retele de crima organizata.

Sper din toata inima ca, Eduard Raul Hellvig a fost mintit si/sau dezinformat de fostul sef operativ al SRI si de “amicii” sai de la Directia “E”!!! Sper din toata inima ca, Eduard Raul Hellvig doreste sa reformeze sistemul si ca nu acopera ilegalitatile.

Cu aceasta speranta, atrag atentia public asupra faptului ca. cazul “Coldea”, cazul “Anaconda” nu sunt cazuri izolate. In numele a peste 99% dintre ofiterii SRI verticali si cinstiti va prezint public un nou caz grav, acoperit la ordinul generalului Florian Coldea!

Nu vreau sa intru prea mult in istoria urata a serviciului, dar pentru a intelege cazul pe care il prezint trebuie facute cateva precizari.

‘Anaconda” a fost numita la conducerea Directiei “C” –Securitate Economica cu sprijinul fostului sef al acestei directii, col Cosma Sorin care a fost mutat ca sef la AT (Antiterorism). Nu reluam faptul ca, in calitatea de sef al Directiei “C”, col Cosma Sorin a fost prins furand din fondurie operative de recompensare a agenturii cu utilizarea de facturi fiscale false. Va spune ceva acest mod de operare?

Acest caz a fost musamalizat de seful de Sector al Directiei “E”, de la vremea respectiva,  col Sene Adrian. Plangerile penale de la Parchetul Militar au fost musamalizate prin interventia directa a generalului Florian Coldea, persoana care l-a protejat pe fostul sef al Diretiei “C” actualente general si sef la Diretiei “AT”.

La randul sau, generalul Cosma Sorin a protejat pe subalternii sai din teritoriu cand acestia au savarsit aceleasi fapte grave.

Azi, va prezint cazul col Croitoru Daniel, sef Sector “AT” din cadrul SRI Prahova.

 Exemplul col. CROITORU DANIEL, fost sef Sector Contraspionaj, in prezent sef Sector Prevenire si Combatere Terorism in cadrul DJI Prahova a fost prezentat Comisiei de Control SRI, dar nu s-a luat nicio masura.

Astfel, CROITORU DANIEL primise de la un partener strain, in numele structurii contraspionaj pe care o comanda, suma de 9000 de lei, destinata achizitionarii unor echipamente de tehnica-operativa, utile muncii informativ operative. Acesti bani ii primise in anul 2011, subsecvent unei cooperari cu partenerul strain, iar col. CROITORU DANIEL si i-a insusit pe nedrept/ilegal, fara stiinta superiorilor ierarhici si fara acordul colegilor din subordine.

Ofiterul facuse mai multe credite bancare garantate cu ipoteca, unele dintre acestea fara stirea familiei, cuantumul datoriei ajungand in jurul sumei de 20.000 de euro. Acesti bani fusesera luati si pentru a-si imprumuta un fost prieten (condamnat in Republica Moldova pentru sedere ilegala) – care il santaja.

Mai mult, ofiterul era impovarat de datorii financiare din cauza multor altor imprumuturi private/particulare contractate de la colegi de serviciu, rudele acestora si alte persoane fizice civile din afara SRI (ex. col. SIRBU DRAGOS FLORIN – loctiitor pentru informatii-operatiuni al comandatului DJI Prahova, col. VASILE COSTIN – fost sef sector Analiza Planificare, in prezent, loctiitor analiza planificare al al comandatului DJI Prahova, col. PATRASCU VALENTIN – sef sector Informatica, col. NECSULESCU SORIN – sef sector Securitate Economica, lt. col. CEAUS GHEORGHE – sef birou Antiterorism, mr. PETRE SEVER TUDOR, mr. CIOCAN LAURA – sef birou in cadrul sectorului Centrul Tehnic de Securitate si mama acesteia, LUNGU BOGDAN – director al hotelului Prahova Plaza Ploiesti, TANASE CIPRIAN – patronul firmei ACCAPULCO din Ploiesti si multi altii).

Aspectul cel mai grav este ca col. MARIN CONSTANTIN – comandantul unitatii de la aceea vreme, nu numai ca a cunoscut dar si a incercat sa le acopere, atat prin oferirea, la randul sau, a unui imprumut dat col. CROITORU DANIEL in valoare de 4.500 de euro, destinat constituirii unui fond de imprumut nou la CAR CONCORDIA Ploiesti, cat si prin neraportarea tuturor acestor evenimente ori prin raportarea trunchiata/favorabila siesi si ofiterului, a modului in care ar fi gestionat situatia (despre unul din aceste cazuri cunoaste cu certitudine gral. brig. COSMA SORIN – seful DGPCT, care pe un document intern, urmare unui control ierarhic operativ efectuat de col. TOMSA MARCEL in luna august 2013 la sectorul PCT Prahova, a atras atentia col. MARIN CONSTANTIN asupra minciunilor sefului DJI Prahova).

Acelasi ofiter a fost stabilit ca primind bani si folose necuvenite de la SC AGRISOL INTERNATIONAL SA Boldesti Scaieni. Astfel, dupa o actiune specifica desfasurata la inceputul lunii decembrie 2013 de catre lt. col. ANGHEL GHEORGHITA si cpt. DUMITRU RAZVAN, ambii din cadrul sectorului PCT Prahova, cetateanul libanez CHARBEL LAOUN, asociat si director general al firmei, le-a inmanat celor doi ofiteri trei pungi cu cadouri, una dintre ele destinata col. CROITORU DANIEL, continand fiecare: un plic in care se afla cate o suma de 2.000 RON, whisky, cafea, etc.

Col. MARIN CONSTANTIN, caruia i s-a raporata evenimentul, nu a raportat nimic, niciodata ierarhic.

Activitatea infractionala se completeaza cu primirea de catre col. CROITORU DANIEL, de la responsabilii aceleiasi firme cu capital strain, a unor mari cantitati de produse avicole si de carne de porc in carcasa de la alte firme libaneze patronate de conationalii lui CHARBEL LAOUN.

Motivatia acestor dari/primiri de mita/foloase necuvenite, consta in solicitarea de catre cetateanul strain a sprijinului in vederea obtinerii cetateniei romane, respectiv a promisiunii col. CROITORU DANIEL de a-i acorda ajutor in acest scop.

Mentionez ca intermedierea relatiei dintre col. SRI CROITORU DANIEL cu cetateanul libanez, CHARBEL LAOUN, a fost realizata de un comisar sef de politie din Prahova.

Toate aeste ilegalitati au fost musamalizate atat de fosta Comisie Parlamentara de control a SRI, cat si de DNA-structura CENTRALA!!!

Referitor la poza cu col Croitoru Daniel se poate observa ca este efectuata la ziua Politiei Locale Ploiesti de anul trecut.

Mentionez faptul ca, prourorul Negulesu Mircea de la DNA Ploiesti si Sabin I. -seful SRI Prahova alcatuiesc “binomul” din acest judet, formand o adevarata grupare de crima organizata.

Aceasta grupare nu numai ca fabrica dosare penale si/sau efectueaza presiuni asupra unor judecatori din Prahova, dar mentin pe functie urmariti penal, pentru anumite interese.

Astfel, procurorul Negulescu Mircea are o fina la Politia Locala Ploiesti, in persoana lui Turloiu Raluca.

De asemenea, in conducerea SRI Prahova se afla un anume Datcu, care are sotia angajata la Politia Locala Ploiesti.

Din aceste motive, directoarea generala, Carmen Gheorghe este mentinuta la conducerea acestei institutii chiar daca este urmarita penal in dosarul primarului de la Campina. Tot din aceste motive, Negulesu Mircea si Sabin I. blocheaza plangerile penale pe care directoarea de la Politia Locala Ploiesti le are la DNA Ploiesti.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img