spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/Tudorel Toader îl atacă pe Marian Oprișan deoarece nu îl lasă să...

EXCLUSIV/Tudorel Toader îl atacă pe Marian Oprișan deoarece nu îl lasă să pună mâna pe fostul sediu al Prefecturii Putna, simbol al Micii Uniri

-

Este un mincinos (n.red-fostul ministru al Justiției Tudorel Toader). Mă acuză acum deoarece mă opun să pună mâna pentru Universitatea sa pe fostul sediu al Prefecturii Putna, a declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 de Vrancea fostul lider PSD Vrancea Marian Oprișan.

- Reclama -

„Aprilie 2019! Mesaj telefonic primit de la Marian Oprisan: ‘Domnule ministru, va rog sa nu va suparati, vreau sa stiti de la mine. Astazi avem CEX si voi cere revocarea dvs din functie. Nu ati promovat OUG pentru gratiere si amnistie, nu ati promovat OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Asa nu mai putem continua’. A procedat intocmai!”, a scris Toader pe Facebook.

Fostul sediu al Prefecturii Putna a fost inaugurat duminică, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

 ,,Într-adevăr este o clădire care face cinste județului Vrancea și am ales astăzi, 24 ianuarie, tocmai pe principiul că sărbătorim Unirea și, totodată, vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă și o astfel de reabilitare. Să nu uităm totuși că reabilitarea a fost pe parcursul a mai multor ani, asta înseamnă că în România există și situații de genul acesta, dar asta înseamnă că astăzi, iată, suntem în măsură să deschidem porțile acestui frumos edificiu, edificiu care a avut de-a lungul vieții sale foarte multe povești și sunt convins că, pe parcurs, le vom desluși cu toții. Intenționăm, în perioada următoare, până definitivăm tot ceea ce înseamnă procedurile legale în vederea înființării unor filiale ale Universității din București și Universitatea din Iași, să facem tot posibilul ca toți focșănenii și vrâncenii să poată vizita acest imobil“, a spus la eveniment președintele CJ Vrancea, liberalul Cătălin Toma, care susține ca monumentul istoric să ajungă la Tudorel Toader.

Duminică Marian Oprișan a ridicat și problema cedării clădrii patrimoniu istoric către filiala Universității lui Tudorel Toader.

„Această clădire este mult prea valoroasă să fie pusă la dispoziția unor facultăți. Această clădire, atât de valoroasă, sub aspectul patrimoniului cultural național, trebuie să devină Palatul Culturii, Palatul Copiilor sau reuniunea tuturor secțiilor Muzeului Județean, în așa fel încât să fie o clădire deschisă permanent publicului larg. Dacă peneliștii de la putere, astăzi vremelnic, se gândesc serios la viitorul tinerilor din județul Vrancea, eu le propun să meargă la guvernul Cîțu să aloce fondurile necesare, printr-un program european sau printr-un program al Ministrului Dezvoltării Regionale, să facem un campus universitar, și lansez această provocare președintelui Consiliului Județean, să facem un campus universitar, pentru că avem 200 de hectare de teren, și atunci rezolvăm două probleme: rezolvăm și problema patrimoniului cultural național din județul Vrancea, a Muzeului și a Palatului Culturii, și, în același timp, rezolvăm și problema campusului universitar și a universităților vestite din România, Iași și București, care vor să deschidă secții la Focșani“, a spus Marian Oprișan.

Reamintim că în CJ Vrancea majoritatea o deține alianța PSD-ALDE, iar Marian Oprișan este vicepreședinte.

Lucrările la fostul sediu al Prefecturii Putna au fost terminate la finele anului 2020, iar săptămâna trecută a fost făcută recepția finală la acest imobil. Valoarea totală a lucrărilor la acest obiectiv este de 13,6 milioane de lei. Clădirea este monument istoric încadrat în categoria A de interes național, aici având sediul între anii 1915-1945, Prefectura fostului județ Putna. Proiectul de modernizare a acestei clădiri de patrimoniu a fost iniţiat şi coordonat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, scrie Monitorul de Vrancea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img