spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV: Șeful SRI și-a ascuns fratele consul în Spania de dosarele penale...

EXCLUSIV: Șeful SRI și-a ascuns fratele consul în Spania de dosarele penale din România

-

Robert-Claudiu Hellvig, fratele actualului director al SRI, Eduard Hellvig, a fost numit în 2013, când acesta era ministrul dezvoltării, consul în Spania, la Castellon de la Plana.

- Reclama -

Claudiu Hellvig este născut în Zalău, însă locuieşte de câţiva ani în Spania, înainte de a primi funcţia de consul.

hellFratele noului şef SRI a lucrat câţiva ani la Iaşi, fiind şi anchetat de poliţie într-un dosar.

În vara anului 1999, conducerea Consiliului Judeţean a comandat un Control Financiar de Gestiune la Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene. Ancheta a durat aproape o jumătate de an, iar apoi  au fost prezentate primele concluzii: angajaţii CJ care trebuiau să se ocupe de drumuri au furat din bani.  S-a constatat că 1,4 miliarde de lei (140.000 lei noi) au fost cheltuiţi ilegal de şefii de la drumuri în complicitate cu responsabili din Consiliul Judeţean. Consilierul judeţean Adrian Gîrlea şi directorul interimar al Agenţiei pentru Dezvoltare şi Promovare din cadrul CJ, liberalul Robert Hellvig, au fost acuzaţi de fals şi uz de fals pentru că au decontat chitanţe de cazare la „Hanul lui Manuc” din Bucureşti.

Dosarul a dispărut.

În declaraţia sa de avere Robert Claudiu Hellvig a menţionat că deţine două proprietăţi în localitatea de origine, respectiv un teren intravilan în Ortelec şi un apartament în Zalău, cărora li se adaugă altele în Timişoara şi în două oraşe spaniole.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...