spot_img
29.1 C
București
joi, septembrie 21, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Secretele generalului cheie din SRI din locul unde a murit șeful...

EXCLUSIV/ Secretele generalului cheie din SRI din locul unde a murit șeful #HexiPharma

-

Moartea șefului #HexiPharma, Dan Condrea, a avut loc într-o zonă unde locuiesc 4 generali cheie din SRI. Unul dintre aceștia este generalul Sorin Cosma, șeful antitero din SRI. O investigație comună FLUX 24 și Comisarul de Prahova a scos la iveală informații explozive despre acesta, astăzi protejatul directorului operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

- Reclama -

Un document care și azi ar fi un #SRIGate.

Interesant este că Dan Condrea ar fi făcut, spun acum procurorii, 13 ture în zona unde locuiesc cei 4 generali cheie din SRI ÎNAINTE să se sinucidă

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ CEI 4 GENERALI CHEIE DIN SRI DE LA CORBEANCA/ Și șeful Protecției Interne locuiește lângă locul accidentului șefului #HexiPharma

Procurorii nu au explicat mobilul acestei insistențe.

Vroia Condrea să se vadă cu unul dintre aceștia? S-a văzut? 

De ce SRI a luat imaginile de pe camera de supraveghere de la fabrica de betoane din apropiere? Se cunoștea Condrea cu vreunul din cei 4 generali SRI?

CITIȚI ȘI:Noi informații explozive despre presupusa moarte a șefului #HexiPharma: SRI ar fi luat IMAGINILE VIDEO CHEIE

Sunt întrebări esențiale în caz.

De ce la circa o oră după accident, generalul Florian Coldea gonea nebunește spre București?

CITIȚI ȘI:#HexiPharma EXCLUSIV/ Limuzina generalului SRI Coldea a fost văzută în zona accidentului/ MĂRTURIA UNUI FOST OFIȚER SRI

A vrut Condrea prin sinuciderea sa să atragă atenția asupra unuia sau mai mulți din acești generali SRI?

Sau dacă cineva l-ar fi omorât a vrut să atragă atenția asupra unuia din acești generali SRI?

Sorin Cosma a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, Pompilia Comșa a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice.

Generalul Sorin Cosma a fost subiectul mai multor scandaluri în SRI.

În anii 1998-1999, numele său a apărut în Ministerul Lucrărilor Publice condus de Nicolae Noica. Ofițerul SRI ar fi fost implicat în mai multe afaceri dubioase, iar Noica l-a reclamat la șeful SRI de la aceea vreme, Costin Georgescu, cerând să fie dat afară. Nu  a fost însă dat afară, ci a fost numit pe zona de agricultură.

În aceeași perioadă, Cosma a intrat într-o relație cu Elena Iftode, actualul șef al Diviziei C din SRI. Iftode a fost secretară la o centrală sindicală din Giurgiu și a absolvit Școala de la Grădiștea. Porecla ei era Anaconda.

În 2006, Sorin Cosma era șeful Direcției C-Economică din SRI și a ordonat o anchetă a SRI îndreptată împotriva jurnalistului Răzvan Belciuganu de la Jurnalul Național care scrisese o anchetă despre construirea Spitalului SRI de la Balotești. Este vorba de același spital care s-a aprovizionat cu substanțe dezinfectante de la Hexi Pharma, firma patronată de Dan Condrea, scrie acum Evenimentul Zilei pornind de la ancheta FLUX 24/Comisarul de Prahova.

În ancheta sa, Răzvan Belciuganu dezvăluia că, pentru dotarea spitalului, statul a garantat un credit extern de 15 milioane de euro. O parte din acești bani au fost folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale de la firma MEDICARE TEHNICS SRL. Achiziți a s-a făcut din „sursă unică”, semn că această societate comercială era agreată de SRI. Potrivit declarațiilor făcute Flux24. ro de fostul ofițer SRI, Adrian Radu, „în MEDICARE TEHNICS SRL îl găsim la data de 5 martie 2008, ca reprezentant, în calitate de director general, pe Coldea George Tudor, din Cluj Napoca. Presa a scris că George Coldea este verișorul primar al adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea ”.

Imediat după scandal, Cosma a fost schimbat de la șefia Diviziei C, condusă acum de partenera sa și numit șef la Antitero, una din cele mai puternice structuri din SRI.

Cosma a mai fost acuzat de fostul ofițer SRI, Adrian Radu, că ar fi furat din banii serviciului.

Bomba este însă alta.

Documentul din 2006 privind urmărirea jurnalistului Belciuganu are 3 puncte cheie.

Documentul este supervizat de Florian Coldea, iar Nota Ofițerului  (N.O) din finalul notei indică: În urma întâlnirii s-au obținut materiale olografe și există suportul audio al acesteia.

hexi_2Practic monitorizarea presei era făcută la comanda Diviziei C din SRI, care se ocupă de economie.

În notă se recunoște că s-au făcut înregistrări audio cu jurnalistul și în redacție fără nici o autorizație. Aceste detalii au scăpat opiniei publice la 10 ani de la izbucnirea scandalului.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img