spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăhighlightAmbasadorul american: Rusia NU e o amenințare pentru România

Ambasadorul american: Rusia NU e o amenințare pentru România

-

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că Rusia nu a devenit o ameninţare pentru România după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, pentru că ruşii ştiu că scutul nu reprezintă o ameninţare pentru ei, transmite Mediafax.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a aflat, marţi, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, unde a ţinut un discurs pe probleme legate de relaţiile SUA – România şi priorităţile mandatului său, urmat de un dialog deschis cu profesorii şi studenţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

- Advertisement -

Întrebat de către o studentă dacă Rusia a devenit o ameninţare pentru România, după inaugurarea scutului de la Deveselu, ambasadorul SUA la Bucureşti a răspuns „nu”.

„Răspunsul la această întrebare este <nu>. Rusia ştie asta, dar tot spune lucruri trăsnite (silly things). Scutul antirachetă de la Deveselu este o investiţie majoră a SUA şi a României, în scopul apărării Alianţei NATO în întreaga regiune, de care România ar trebui să fie mândră. Oricum, nu reprezintă nicio ameninţare pentru Rusia. Scutul apără împotriva ameninţărilor cu rachete care ar putea veni din afara spaţiului european, din Iran spre exemplu, dar şi din alte state ale Orientului Mijlociu. Rusia ştie asta, am spus-o de mii de ori, şi este dezamăgitor să vedem cum comentariile Rusiei susţin contrariul”, a afirmat Hans Klemm.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img