spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăDiasporăEXCLUSIV/ O româncă, mamă a trei minori bolnavi, ARESTATĂ în UK pentru...

EXCLUSIV/ O româncă, mamă a trei minori bolnavi, ARESTATĂ în UK pentru că nu a acceptat să îi fie luați copiii/ UPDATE: ÎNREGISTAREA CONVORBIRII TELEFONICE CU ANDREIA BRĂDEANU, DUMINICĂ SEARĂ ÎN ARESTUL POLIȚIEI

-

Românca Andreia Brădeanu (fostă Sutton) ar fi fost arestată vineri după amiază în Marea Britanie deoarece a făcut publice informații despre procesul prin care statul britanic i-a luat custodia copiilor, au informat FLUX 24 mai mulți români din UK apropiați ai acesteia.

- Reclama -

Update, 17.30: Andreia a fost eliberată pe cautiune

Andreia Brădeanu Sutton a fost arestată fără mandat, inaintea procesului programat pe data de 13 luna aceasta, a scris pe facebook Florin Barbu, un alt român amenințat cu arestarea în UK.

Andreia va ajunge în instanță la Liverpool luni dimineață.

UPDATE, 02.05: ÎNREGISTRAREA CONVORBIRII TELEFONICE CU ANDREIA, DUMINICĂ SEARĂ.

UPDATE, 2.00: Alex, soțul Andreiei, a postat duminică noaptea pe facebook: Andreia nu m-a sunat azi toata ziua. Intr-un final la ora 19:00 am luat telefonul sa sun la politie. Un ofiter mi-a spus ca Andreia a fost eliberata. Foarte bucuros sa aud asta. Au trecut 2 ore iar Andreia nu ajunge acasa. Ma gandeam intr-un fel ca daca era eliberata, ea ma suna sa vin sa o iau, dar nu am primit nici un apel. Dupa 2 ore vazand ca nu ajunge acasa am sunat politia din nou. Alt ofiter de data asta o femeie, spunandu-mi acelasi lucru ca Andreia a fost eliberata si ca nu mai este in custodia lor. 10 minute mai tarziu politia ma suna si o pune la telefon pe Andreia, iar ea spunandu-mi ca nu i-a dat drumul si ca este tot pe arest pana Luni cand o duc la tribunal. Deci….am fost mintit de catre 2 ofiteri la rand ca a fost eliberata. Dar de fapt Andreia era tot in custodia lor si isi continua arestarea in tot acest timp…pana luni 11.07.16 Ea fiind arestata de Vineri ora 18:30 08.07.16.

Trebuie menționat că Andreia este sub incidența unui ordin judecătoresc care îi interzice să facă public orice detaliu legat de cazul ei. Încălcarea acestuia o plasează sub jurisdicția unui articol de sfidare a tribunalului care se pedepsește cu amenzi mari sau chair arestare. Totuși, ajungând la concluzia că tăcerea nu o mai ajută, și încurajată de cazul fericit al familiei Bodnariu din Norvegia, care a reușit să învingă în premieră omerta impusă de un sistem abuziv, Andreia a început să vorbească despre chinul pe care îl trăiește și  A FOST ARESTATĂ.

Cazul seamănă izbitor cu cel al românului Florin Barbu amenințat de asemenea cu arestarea și ai cărui doi copii au fost dați unui cuplu de homosexuali.

Copiii Andreiei au toți dublă cetățenie: română și britanică. Doi au fost născuți în Romania și toți trei au certficate de naștere românești. Românca a scris la Ambasada României, de unde i s-a comunicat că trebuie să meargă la proces pentru copii, că ei nu pot face nimic, pentru că au cetățenie dublă. Același răspuns incredibil a primit și de la Ministerul Afacerilor Externe din România.

Veștile despre situația copiilor româncei sunt și ele tulburătoare. Băiatul și fata mai mică fuseseră diagnosticați atât în Anglia, cât și în România, cu ADHD și erau sub tratament, iar mama lor făcuse cursuri pentru a învăța cum să abordeze mai bine educația și creșterea lor. Acestea dădeau rezultate, spune Andreia, dar brusc tribunalul familiei a decis că de fapt copiii nu au ADHD, ci mama lor nu a știut să îi crească.

Rezultatul a fost că, odată ajunși în custodia statului, problemele copiilor s-au înrăutățit, iar un medic a ajuns să confirme diagnosticul de ADHD. Prea târziu, însă, deoarece toate progresele făcute de băiat s-au șters, iar fetele suferă de stres cronic: una din ele are migrene și sângerări nazale abundente, iar cealaltă face crize în care se dă cu capul de pereți și le spune asistenților maternali că vrea să îi vadă morți, pentru a se putea întoarce la mama ei.

Starea băiatului s-a îmbunătățit după ce a ajuns la un moment dat în grija unui asistent parental care îi permitea să meargă să își viziteze mama. Când autoritatea a aflat acest lucru, băiatul a fost imediat scos din grija respectivei persoane și mutat, pentru a nu-și mai putea vedea mama.

Fetele au fost date în grija unui cuplu care nu trebuie să le permită să ia legătura cu mama lor. La școală nu au voie să se joace afară cu ceilalți copii în pauza, deoarece trebuie să fie păzite de mama lor, care o dată s-a deghizat pentru a se apropia de ele, în ciuda ordinului de interdicție.

Ca și în cazul lui Florin Barbu, și Andreei i s-a interzis să mai vorbească în limba română cu copiii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img