Ce face Cioloş în Vietnam: Întâlniri cu comuniştii şi cooperare în educaţie şi cultură

0
1540

Premierul Dacian Cioloș efectuează o vizită oficială în Republica Socialistă Vietnam, în perioada 11-14 iulie, la invitația omologului său, Nguyen Xuan Phuc.

Vietnam este condusă de Partidul Comunist.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, vizita „se subsumează strategiei Guvernului român de consolidare a cooperării pe baze pragmatice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia”.

Concret în timpul vizitei lui Cioloş este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniile educației și culturii, în vederea facilitării și dezvoltării relațiilor la nivel social, precum și a mai bunei cunoașteri reciproce. 

Șeful guvernului român va deschide un forum de afaceri româno-vietnamez, organizat în colaborare cu Camerele de comerț și industrie din cele două țări. Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun și eventuale colaborări pe alte piețe, fie europene, fie asiatice, mai spune comunicatul guvernului.

„În cadrul convorbirilor, vor fi trecute în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor româno-vietnameze, cu accent pe modalitățile de dinamizare și diversificare a cooperării dintre cele două țări. De asemenea, întrevederile vor oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii pe subiecte de actualitate din plan internațional și regional”, mai informează Guvernul.

Cioloş va vizita Mausoleul Preşedintelui Hồ Chi Minh şi se va întâlni cu Nguyen Phu Trong, Secretarul General al Partidului Comunist.