Home Dezvaluiri EXCLUSIV/ Noi dezvăluiri despre mafia roşie din Teleorman: Blonda lui Dragnea şi...

EXCLUSIV/ Noi dezvăluiri despre mafia roşie din Teleorman: Blonda lui Dragnea şi confreria pe bani publici prin care Liviu Dragnea controlează judeţul/ În afacere sunt implicaţi şi judecători

0

Prefectul județului Teleorman, Dan Carmen Daniela, omul de casă al lui Liviu Dragnea,a pus la cale un sistem prin care oamenii baronului roșu încasează sume enorme din bani publici, dar și controlează activitatea primarilor, dar și comisiile de fond funciar.

tlMecanismul de acțiune descrifrat de FLUX 24 indică existența unei adevărate structuri mafiote în Teleorman și modul în care primarii sunt controlați prin șantaj: O adevărată caracatiță roșie în care sunt implicaţi şi judecători!

MECANISMUL PE BANI DE LA STAT

Afacerea a început din perioada în care Carmen Dan era subprefect de Teleorman. Prin acordarea unui așa zis spor de dificultate oamenii PSD din Prefectură obțin peste 2300 de euro pe lună. De precizat că acest spor se acordă doar în județul Teleorman, în restul țării fiind anulat în 2010.

Dan Carmen Daniela a pus la cale planul când era subprefect împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel. Astfel juristul Prefecturii este numit în comisiile locale de fond funciar prin ordinul prefectului.  Imediat primarii emit dispoziții privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim în special pentru reprezentanții Prefecturii.  Cea mai mare parte a primariilor au fost constrânși să acorde sporul de dificultate în procent maxim fiind șantajați cu controale.

ZECI DE MII DE EURO DE LA STAT PENTRU CONFRERIA DIN PREFECTURĂ

Conform declarațiilor de avere, reprezentanții Prefecturii Teleorman au obținut următoarele sume:

-2013: între 15.000 și 107.000 lei

-2014: între 25.000 și 113.000 lei

-2015: între 25.000 și 128.000 lei

La un calcul simplu unii au obținut aproape 100.000 de euro în 3 ani.

CÂTEVA FRAGMENTE DIN DECLARAŢIILE DE AVERE DIN PREFECTURĂ:

MODUL DE ACȚIUNE

Pentru a pune la punct strategia de lucru au fost necesari câțiva pași pregătitori. Astfel, serviciul juridic a fpst pus în subordinea subprefectului de la aceea vreme-actualul prefect, Dan Carmen Daniela, sub pretextul că ar fi jurist de profesie și că împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel, vor coordona mai bine comisiile de fond funciar. Prefectul de la vremea respectivă a fost determinat să modifice comisiile locale de fond funciar.

Astfel, la nivelul județului fiind 92 de comune, unui jurist i-au revenit între 9 și 12 comisii locale de fond funciar, inclusiv șefului serviciului juridic care este membru și în comisia județeană de fond funciar și conducătorul secretariatului tehnic.

ȘANTAJAREA PRIMARILOR

După emiterea ordinelor, subprefectul Dan Carmen Daniela împreună cu șeful serviciului juridic au început o campanie de determinare a primarilor de a emite dispozițiile privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim promițând în schimb ajutorul instituției în cazul controalelor instituțiilor deconcentrate, dar și în ceea ce privește activitatea de control a instituției prefectului. Adică mai pe românește: un șantaj.

Iar marea majoritate a primarilor din Teleorman și-au cumpărat liniștea emițând dispoziții prin care se acordau sporul de dificultate, în special pentru reprezentanții Prefecturii în procent maxim.

FLUX 24 se află în posesia mai multor informații privind modul în care actualul prefect, Dan Carmen Daniela, a coordonat acțiunile în mai multe primării.  De exemplu după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă s-a adoptat o nouă metodă având în vedere că au fost întimpinate rețineri din partea primariilor de a emite alte dispoziții cu același obiect după ce primele erau anulate în instanță.

ÎNCĂLCAREA LEGII

Dan Carmen Daniela și șeful juridic al Prefecturii au pus la cale și un plan pentru apărare  Având în vedere că Tribunalul Teleorman nu avea o practică unitară  pentru acțiunile promovate până la intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă s-a aplicat metoda acțiunilor multiple: dacă acțiunea era repartizată unui complet RĂU se emiteau alte dispoziții și se promovau alte acțiuni până când cauza era repartizată unui complet BUN. Se cunoștea completul care judeca dosarul de la comunicare citației astfel că se anticipa soluția instanței și se făceau demersuri de către Prefectură pentru emiterea altor dispoziții, deși celelalte erau încă pe rol. Astfel s-a ajuns în situația în care sunt pe rol cauze cu același obiect în diferite faze procesuale.

Și aici au fost folosite tertipuri: în cererile de chemare în judecată nu au fost invocate toate motivele de drept, nu a fost invocată excepția autorității de lucru judecat și nici prevederea din Legea nr.544/2004 conform căreia în ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu același conținut ca și cel suspendat acesta este suspendat de drept.

JUDECĂTORII BUNI DE PARTEA GRUPĂRII

După intrarea în vigoare a noului Cod s-a trecut și la o altă șmecherie. Astfel, noul Cod introduce procedura regularizării cererii de chemare în judecată, care prevede că, în situația în care cererea nu este comunicată într-un număr suficient de exemplare, instanța pune în vedere reclamantului să completeze cu numărul necesar de exemplare, în caz contrar anulează cererea de chemare în judecată. În acest caz o dată cu solicitarea completării numărului de exemplare se comunică și completul căruia îi este repartizat dosarul. Astfel dacă este un complet BUN se completează cererea. Dacă este un complet RĂU nu se comunică numărul de exemplare lăsând să se anuleze cererea de chemare în judecată urmând a fi reintrodusă când ajunge la completul BUN.

CONFLICT DE INTERESE ȘI NUMAI

Grav este și faptul că aceleași persoane care au ca atribuții de serviciu verificarea leggalității actelor administrative sunt și membri în comisii locale de fond funciar ale localităților pe care le controlează.

De semnalat că în calitatea de membri ai comisiilor de fond funciar reprezentanții prefecturii nu desfășoară nici o activitate, deși sunt remunerați așa cum am arătat cu sume imense.

PREFECTUL TREBUIE DEMIS ȘI CARACATIȚA OPRITĂ

Despre Dan Carmen Daniela, FLUX 24 a mai făcut dezvăluiri și va continua cu altele în zilele următoare.  Ea este omul de casă al baronului Liviu Dragnea și unul din mijloacele prin care acesta controlează județul Teleorman.

Datele relevate de FLUX 24 indică că Dan Carmen Daniela a încălcat atribuţiile de Prefect.

URMEAZĂ NOI DEZVĂLUIRI DESPRE MAFIA DIN TELEORMAN ÎN ZILELE URMĂTOARE PE FLUX 24

 

 

 

 

 

 

 

Ad

Exit mobile version