Membri ai Mișcării euroasiatice a lui Aleksandr Gelievici Dughin, consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova și considerat ideologul Kremlinului, se întâlnesc sâmbătă și duminică la București în cadrul unui colocviu Jean Pârvulesco. Alekandr Dughin va avea intervenții prin skype sâmbătă și duminică în cadrul colocviului. Prezentă însă va fi soția sa, Natalia Melentyieva, care va susține o conferință. Colocviul este organizat de russiatoday.ro.
Flux 24 va transmite în exclusivitate în direct video și text cele 2 zile ale conferinței începând de sâmbătă dimineață de la ora 10.00.
CINE A FOST JEAN PÂRVULESCO?
Jean Pârvulescu (n. 1929, România – d. 21 noiembrie 2010, Paris) a fost un scriitor și jurnalist român cu cetățenie franceză. În Franța a fost cunoscut ca Jean Parvulesco. Refugiat la Paris în 1950 (după ce trecuse clandestin frontiera română în Austria în 1949), Pârvulescu frecventează seminariile lui Jean Wahl la Sorbonna, și se împrietenește cu Jean-Luc Godard (care îl va folosi ca personaj în filmul „A bout de souffle”),Raymond Abellio, Aurora Cornu, Louis Pauwels, Martin Heidegger, Ezra Pound, Julius Evola, Ava Gardner, Carole Bouquet. Joacă în filmul lui Éric Rohmer „L’ancien et le moderne” (1993). Parvulesco a fost mentorul lui Aleksandr Gelievici Dughin. președintele Partidului Eurasiatic – mișcare ce pledează pentru edificarea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane.
La colocviu va fi prezent fiul lui Parvulesco, Constantin Parvulesco. Acesta a urmat Şcoala de Cadeţi din Sorèze, unde a obţinut o specializare militară ca paraşutist în trupe de comando, apoi a lucrat ca analist militar la statul major al Primului Corp de Armată din Baden-Baden. A studiat ştiinţele religioase la Şcoala practică de înalte studii de la Sorbona, Paris şi a obţinut un master în comunicare la Ircom, în Angers (Universitatea Catolică) Este scriitor, istoric, reporter special, fotograf şi conferenţiar. A susţinut cronicile « Arta de a trăi » şi « Istorie şi Orologii» în mai multe reviste din Franţa, Elveţia şi Luxemburg. A publicat 52 de cărţi, printre care: Transsiberianul, Orient Express, Cafenele literare, Sumo, Geisha, Samurai şi Kamikaze, Messerschmitt, Porsche, Gondolele, Zei şi Trabucuri, Beretta 92, Motocicleţe ruseşti, Ceasuri militare, Secretul Apărării, Paraşutiştii, etc A condus o delegaţie a ordinului de Malta în România, în timpul revoluţiei din 1989. Va fi, de asemenea, prezent Laurent James, un ezoterist francez, organizator Întâlnirile Eurasiatice la Bruxelles.