spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Marian Munteanu, sponsorul, serviciile, cuiburile, rușii, Tase și Căpitanul

EXCLUSIV/ Marian Munteanu, sponsorul, serviciile, cuiburile, rușii, Tase și Căpitanul

-

Gruparea care îl susține pe Marian Munteanu în PNL este poziționată în cadrul organizației de la sectorul 1 și este reprezentată politic de  Teodor (Tase) Atanasiu și financiar de Dan Filimon și Victor Picu și are legături importante în serviciile secrete.

Dan Filimon (foto) este mâna dreaptă a lui Marian Munteanu și principalul sponsor al grupării.

- Advertisement -

În PNL se vorbește că în spatele evenimentelor care au dus la retragerea lui Ludovic Orban de la candidatura la Primăria Capitalei s-ar afla tocmai acest grup.

Dan Filimon a fost membru PNȚCD și al IRL de unde a fost dat afară pentru legăturile cu extrema dreaptă și atitudini pro rusești, în special cu gruparea lui Alekandr Dughin, ideologul Kremlinului, care acționează în România prin grupările ultra religioase și pro avort, acolo unde pot fi regăsiți majoritatea apropiaților lui Marian Munteanu.

- Advertisement -

Zilele trecute, gruparea acționa în zona mănăstirilor din Bucovina, iar surse din PNL susțin că grupări din serviciile secrete nu sunt străine de acțiunea grupului Tase Atanasiu-Filimon-Marian Munteanu. De altfel, Filimon se laudă cu protecția SRI.

De altfel, Tase Atanasiu este membru al Comisiei parlamentare de control a SRI.

Unul din jurnaliștii apropiați grupării și mare susținător al lui Marian Munteanu este Ioan Buduca, care a fost văzut acum un an în București la întâlnirea grupului Dughin.

Dan Filimon a început afacerile în 1989, la 23 de ani, cu comerțul de produse petroliere. Mai apoi s-a diversificat.

În 1993, Dan Filimon punea bazele primului club privat de echitație din București, iar 11 ani mai târziu, în 2004, lansa prima linie de feribot pentru pasageri și marfă pe ruta Con­stan­ța‑Istan­bul‑Volos, scria money.ro.

Mai apoi a ajuns să dețină mai multe hoteluri în Grecia.

Prime Maritime este agenția de brokeraj – intermediază vânzarea, cumpărarea și închirierea (navlosirea) de vapoare – prin care Filimon a intrat, încet‑încet, în lumea shippingului din Pireu, unde cifrele de afaceri sunt amețitoare pentru oricine. „Este cea mai importantă piață globală a shippingului, mai informa Money.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img