spot_img
22.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasămediuDupă decizia Tribunalului, Piedone va candida pentru Partidul Ecologist și va face...

După decizia Tribunalului, Piedone va candida pentru Partidul Ecologist și va face o nouă listă de susținere

-

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.

UPDATE, 00.00: Cristian Popescu Piedone va candida la sectorul 4 din partea Partidului Ecologist și va demara o nouă campanie de semnături, care e permisă de decizia instanței.

- Advertisement -

În timpul procesului din primă instanță, Gheorghe Piperea a declarat că nu sunt îndeplinite cerințele formale ale dosarului privind candidatura lui Piedone prevăzute de Legea nr. 115/2015, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripția electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susținători trebuie să cuprindă 2.742 de susținători.

Piperea susținea că lista depusă de Piedone nu îndeplinește condițiile legale, adăugând că, „având în vedere oprobriul public” declanșat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reușit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condițiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susținerea acestei candidaturi.

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone și instituția la care acesta și-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunțarea la acțiunea civilă.

Gheorghe Piperea a făcut referire la caracterul imoral al candidaturii lui Piedone, care reprezintă în opinia publică principalul responsabil pentru tragedia din Clubul Colectiv, iar acceptarea candidaturii acestuia „reprezintă o ofensă adusă cetățenilor indignați, precum și o atingere adusă memoriei victimelor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img