spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Israelul se implică în scandalul de la București: Liderul opoziției israeliene...

EXCLUSIV/ Israelul se implică în scandalul de la București: Liderul opoziției israeliene ȘOCAT de Ludovic Orban

-

Liderul opozitiei israeliene, Itzhak Herzog, a reactionat șocat la stirea privind plângerea penală făcută împotriva premierului  Viorica Dăncila de către liderul PNL Ludovic Orban.
„Sunt absolut stupefiat că o vizită în Israel sau o mișcare diplomatică pentu mutarea ambasadei la Ierusalim poate fi considerată penală.”, a declarat Herzog jurnalistului Attila Somfalvi de la Ynet.co.il, cel mai mare site israelian și colaborator al FLUX 24. Attila Somfalvi (foto) este realizatorului principalului talk show de pe Ynet.
„Relațiile cu România sunt foarte importante și toți demnitarii români de la președinte în jos au vizitat israelul”, a precizat Itzhak Herzog.
Itzhak „Buzhi” Herzog este fiul fostului președinte israelian Haim Herzog, Bunicul său, rabinul Itzhak Meir Herzog, a fost șef rabin al Irlandei, iar apoi al Israelului. Mătușa sa maternă a fost Suzi Eban (Even), soția fostului ministru de externe al Israelului, Abba Eban (Even). Unchiul său patern a fost diplomatul Yaakov Herzog, fost ambasador al Israelului în Canada și director general al Ministerului israelian de externe. Fratele său este generalul de brigadă în rezervă Michael Mike Herzog.
El a servit în armata israeliană ca ofițer în unitatea 8200 de informații și ca rezervist cu gradul de maior, în serviciul de pază al serviciului de securitate în timpul Primei Intifade.
Din decembrie 2014 Herzog este liderul listei Tabăra sionistă, format din Partidul Muncii și lista „Hatnuá” (Mișcarea) a lui Tzipi Livni.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea, considerând că este o obligaţie morală a sa: „Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare pentru că am considerat necesar ca cineva să sesizeze aceste fapte”. Întrebat despre acest demers, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat la Buzău la manifesările prilejuite de Ziua Eroilor, le-a spus jurnaliştilor să nu îl pună să vorbească despre oameni care nu au nici o legătura cu eroii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img