EXCLUSIV/ Iohannis, întâlnire de taină în Israel cu un personaj acuzat de Ludovic Orban de spionaj. Moshe Klughaft a fost consultantul care a dus PSD la 45% în 2016

0
2925

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în timpul vizitei efectuate în Israel cu Moshe Klughaft, unul din cei 3 consultanți israelieni care au contribuit în 2015 la scorul de 45% obținut de PSD la alegerile parlamentare, au relevat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse politice. Interesant e că Moshe Klughaft a fost acuzat de ”spionaj” de către Ludovic Orban.

Tema discuției nu este cunoscută deocamdată, dar este posibil ca Moshe Klughaft să fi fost ofertat pentru un contract de consultanță pentru președintele României.

Cotidianul israelian Jerusalem Post în editia din 23 mai într-un articol semnat de Lahav Harkov scria că Ludovic Orban în plângerea sa împotriva premieerului de la aceea vreme Viorica Dăncilă legată de posibilitatea mutării Ambasadei României la Ierusalim acuza de spionaj trei consilieri israelieni care lucreaza pentru Liviu Dragnea si Viorica Dancila.

„Moshe Klughaft, Sefi Shaked si Assaf Eisen, care au ajutat Partidul Social Democrat de centru-stanga din Romania sa castige alegerile din 2016, sunt acuzati de spionaj” de Ludovic Orban, presedintele PNL, se arăta in articolul publicat de Jerusalem Post citat și de Deutsche Welle.

Moshe Klughaft, preciza The Jerusalem Post, este cunoscut pentru succesul său ca strateg-șef al partidului Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc, partid al evreilor ultraortodocși), dar a lucrat și la un protest al rezerviștilor, după al doilea război cu Libanul, din 2006, care a ajutat la revenirea dreptei la putere în Israel. S-a implicat, totodată, și într-o campanie pentru studierea matematicii în care apărea fostul președinte Shimon Peres. În ceea ce-l privește pe Sefi Shaked, el a lucrat la campaniile premierului Benjamin Netanyahu și a președintelui partidului Shas (partid religios ultraortodox), Arye Deri.