spot_img
31.5 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeDupă România, Exxon vrea să vândă și în UK și Germania

După România, Exxon vrea să vândă și în UK și Germania

-

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp. intenţionează ca în săptămânile următoare să sondeze interesul existent în rândul cumpărătorilor pentru operaţiunile sale upstream din Marea Britanie şi Germania, în condiţiile în care grupul american continuă să vândă o parte din activele sale din străinătate, au declarat joi pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, transmite Agerpres.

- Reclama -

Potrivit surselor, Exxon Mobil vrea să demareze imediat procesul de vânzare a activelor din Marea Britanie. Ulterior va scoate la vânzare şi operaţiunile sale din domeniul petrolului şi gazelor naturale din Germania. Vânzarea tuturor acestor operaţiuni ar putea aduce Exxon Mobil o sumă de peste două miliarde de dolari.

Potrivit datelor publicate pe pagina sa de Internet, Exxon Mobil este responsabil pentru aproximativ 5% din producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii furnizând, în medie, 80.000 de barili de petrol şi aproximativ 12 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi. De asemenea, în 2018 activele Exxon din Germania au produs aproximativ 45.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Un reprezentant al Exxon a spus că grupul nu face comentarii cu privire la tranzacţii dar că îşi revizuieşte în mod continuu activele în funcţie de contribuţia lor la atingerea obiectivelor financiare.

La începutul acestei luni, Exxon Mobil a confirmat că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători. Purtătorul de cuvânt al Exxon Mobil, Todd Spitler, a precizat că nu a fost identificat un cumpărător şi nu s-a ajuns la acorduri cu alte grupuri. Deşi analizează posiblitatea unor discuţii cu privire la participaţia sa, „intenţionăm să ne continuăm rolul de operator în avansarea acestui proiect, inclusiv prin continuarea demersurilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare”, a spus Spitler.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...