spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ ÎNREGISTRĂRI AUDIO CU "TERORISTUL" DIN BUCUREŞTI CARE VROIA SĂ ARUNCE ÎN...

EXCLUSIV/ ÎNREGISTRĂRI AUDIO CU „TERORISTUL” DIN BUCUREŞTI CARE VROIA SĂ ARUNCE ÎN AER 1000 DE ŞCOLI DIN LOS ANGELES ŞI NEW YORK/ LEGĂTURA CU SNOWDEN

-

Un cetăţean american care locuieşte în România este investigat ]n SUA in legătură cu ameninţarea cu bombă care a condus la închiderea zilele acestea a circa 1.000 de şcoli în Los Angeles, dar și în New York, afirmă surse citate de postul american CBS.

- Reclama -

De pe serverul de email al acestuia, www.cock.li, sustin autoritatile americane, ar fi fost transmise în America amenințările care au dus la închiderea școlilor din LA și NY începând de marți.

Este vorba de un anume Vincent Canfield (foto), un american în vârstă de 21 de ani originar din statul Maine care locuieşte de două săptămâni în România.

Acesta a fost citat în 15 decembrie de NY Police Department să ofere autorităților americane datele de pe serverul său de e-mail până pe 18 decembrie , dar cu condiția să nu comunice nimănui altcuiva detaliile legate de aceasta citatie.

l.phpMai apoi între el și politiștii din New York au avut loc două convorbiri telefonice, pe care FLUX 24 le prezintă în exclusivitate.

Acestea au fost date publicității de americanul stabilit în România.

Americanul critică atitudinea politiștilor afirmând că poate oferi oricui informații despre caz și nu le poate ascunde așa cum îi cereau cei de la New York.

ASCULTAȚI ÎNREGISTRĂRILE AICI: 1 ȘI 2

ALTE DOCUMENTE DATE PUBLICITĂŢII DE AMERICAN (CLICK PENTRU ACCESARE)

El susține că serverul de e-mail i-ar fi fost piratat și așa ar fi ajuns e-mailulurile cu amenințările teroriste în America.

În acest caz există foarte multe întrebări:

Scandalul prezentat de CBS pune într-o lumină proastă România, mai ales după ce milionarul Dumitru Martin, patronul Polaris, a fost arestat zilele trecute în America pentru acuzația că ar fi dat mită unor oficiali militari americani de la baza Kogălniceanu.

A existat o colaborare cu autoritățile române în acest caz?

A fost monitorizat cetăţeanul american în România?

I-a piratat cineva serverul de e-mail şi în acest caz ce informaţii au autorităţile române?

Tânărul american a precizat că a fost citat în anchetele declanşate de autorităţile din Los Angeles şi din New York, dar nu s-a prezentat încă la audieri. Suspectul susţine că mailurile au fost trimise prin IP-ul computerului său, sugerând că a fost victima unui atac informatic.

Cetăţeanul american a explicat, pentru CBS, că a avut deja discuţii cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat în totalitate citaţiilor. Tânărul a precizat că va lua legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul angajat NSA Edward Snowden, un activist de integritate refugiat în Rusia după ce a dezvăluit informaţii confidenţiale americane.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img