spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăArmataEXCLUSIV/ Firma americană campioană pentru plăţi de lobby în Congresul american la...

EXCLUSIV/ Firma americană campioană pentru plăţi de lobby în Congresul american la Grindeanu şi ministrul economiei

-

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit miercuri cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi Boeing. Tot miercuri reprezentanţii amercani s-au întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu.

General Dynamics apare în multe scandaluri, inclusiv de corupţie la nivel mondial. 

- Advertisement -

În 2014 dezvăluiri făcea siteul Infowars: General Dynamics este o parte a complexului militar american. 

Compania are în conducere mulţi şefi în Pentagon sau la rândul ei propune persoane pentru conducerea armatei americane.

De exemplu, conform unei depeşe Reuters, în 2014 administraţia americană a aprobat vânzarea către Irak a unui sistem de apărare la sol în valoare de 600 de milioane de $ fabricat de General Dynamics Corp, contract acuzat de corupţie.

O carte cu dezvăluiri despre General Dynamics (CLICK)

Compania americană apare şi în rapoartele Transparency International (CLICK)

Culmea e că în martie anul curent compania americană implicată în mai multe scandaluri de corupţie a organizat la Bucureşti o conferinţă anti corupţieCamera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de General Dynamics, General Dynamics European Land Systems — Mowag și TRACE International, organizează cel mai complex workshop dedicat bunelor practici anticorupție din SUA, ajustate la nevoile comunității de afaceri din România — Business without Corruption. Evenimentul va avea loc pe 7 și 8 martie 2017, la CCIR Business Center, cu sprijinul Ambasadei SUA în România.(sursa Agerpres)

Un alt scandal a fost în 2013. Printre miliardele de dolari prevazute pentru dotarea armatei in anul 2013 a fost prevazuta o crestere de 91 milioane ce prevedea achizitia de noi tancuri M1A1 Abrams produse de General Dynamics.

Incepand cu 2017 tancurile Abrams M1 ale Armatei SUA sunt modernizate si aduse la noi standarde de performanta, iar fabrica  constructoare,  adica uzina celor de la  General Dynamics Land Systems din Lima, Ohio, are nevoie sa produca minimum 7 tancuri pe an, in idea de a-si pastra capacitatea si personalul intacte.

General Dynamics este o companie militară din SUA, al cincilea contractor militar la nivel mondial după venituri. În 2014 compania a raportat o cifră de afaceri de 31 de miliarde de dolari. Compania are 100.000 de angajaţi la nivel mondial.

DOCUMENTE: Banii plătiţi drept lobby sau finanţări în 2014 în Congresul american, candidaţilor şi partidelor:

Și istoria completă a General Dynamics către Congres fișe:

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img