spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Documentul statului român care DEMONSTREAZĂ înscenarea DNA în cazul fostului ministru...

EXCLUSIV/ Documentul statului român care DEMONSTREAZĂ înscenarea DNA în cazul fostului ministru de interne Gabriel Berca

-

FLUX 24 prezintă în exclusivitate un document al Curții de Conturi care atestă făcătura DNA în dosarul fostului ministru de interne Gabriel Berca.

- Reclama -

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediullui Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru el cât şi pentru partidul din care făcea parte, de la omul de afaceri Viorel Rusu, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 de euro, pentru ca, în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic, să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către Primăria Ardeoani din judeţul Bacău. În schimbul acestor bani, afirmau procurorii DNA, Berca urma să intervină pe lângă membri ai Guvernului, prin folosirea influenţei personale, pentru a aloca 5,6 milioane de lei Primăriei Ardeoani. Suma ce urma să fie alocată reprezenta contravaloarea lucrărilor executate de societatea de construcţii deţinută de Viorel Rusu.

Numai că afirmațiile DNA nu se susțin.

Nici o plată nu a fost făcută de la Guvern în aceea perioadă, ci în 2014 când ministrul dezvoltării era Liviu Dragnea, iar documentul Curții de Conturi prezintă și decizia de plată a actualului lider al PSD. 

Gabriel Berca a prezentat aceste date procurorilor și judecătorilor, dar abia acum apare documentul care confirmă integral spusele sale.

CITIȚI ȘI: Dezvăluiri explozive despre farsa DNA în dosarul fostului ministru de interne Gabriel Berca

“Rusu Viorel (n.red-denunțătorul în dosar) a indus în eroare organele de anchetă. Acea şcoală a fost plătită nu prin hotărâre de Guvern ci prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea şi trecut la secret, nepublicat în Monitorul Oficial. Nu poţi folosi fondul de rezervă al Guvernului pentru o lucrare veche. Ultima plată alocată prin ordinul 2209 din 2014 s-a făcut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost dată în 30 decembrie 2014, când banii erau deja cheltuiţi, pentru a fi acoperită nelegalitate comisă prin ordinul de ministru”, le-a spus Berca judecătorilor.

Mai mult lucrările au fost supraevaluate în 2014 ajungând la 450 de euro pentru un metru pătrat, la o suprafaţă construită de 3.000 de metri pătraţi.

În martie 2016, Curtea de Apel Bacău i-a condamnat pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi pe fostul deputat Mihai Banu la trei ani şi şase luni de închisoare în baza denunțului fals. Acum se judecă recursul la Înalta Curte de Casație.

Anterior Gabriel Berca a fost arestat în baza denunțului fals.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...