spot_img
18.5 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăDezvaluiriCiudățeniile din vânzarea la bursă a acțiunilor Digi

Ciudățeniile din vânzarea la bursă a acțiunilor Digi

-

Rezultatul final în cea mai mare ofertă din istoria bursei: Acţiunile Digi au fost vândute la 40 de lei/ titlu, cu 29% mai puţin decât preţul maxim. Întrebarea este de ce vânzătorii au acceptat un preţ aşa mic, în condiţiile în care oferta a fost suprasubscrisă?, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

Acţiunile Digi din oferta de vânzare au un preţ de 40 de lei/ titlu, cu 29% sub preţul maxim, de 56 de lei/acţiune.

CITIȚI ȘI: Digi are probleme judiciare și în SUA: ACUZAȚI CĂ AU DAT ȚEAPĂ

În condiţiile în care pe tranşa de retail a fost o suprasubscriere de 23 de ori, iar pe tranşa investitorilor instituţionali de asemenea a fost o suprasubscriere, întrebarea este de ce vânzătorii, care sunt o parte din acţionarii actuali ai companiei, au acceptat acest preţ atât de mic.

Investitorii de retail beneficiază de un discount de 7% faţă de preţul de ofertă.

Acţiunile vor începe să fie tranzacţionate la bursă de marţi, 16 mai, dacă nu se întâmplă nimic între timp.

În oferta Digi au fost puse la vânzare 21,7 milioane de acţiuni. Tranşa investitorilor instituţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de acţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 mil. acţiuni.

Categoria investitorilor de retail au asigurată o alocare de 100% pentru maximum 267 de acţiuni, pe principiul primul sosit, pri­mul servit, până la un număr total de 534.000 acţiuni, însem­nând maximum 2.000 de inves­titori.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img