spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Dezvăluiri explozive în scandalul Black Cube: Coldea, Dragomir, un plic cu...

EXCLUSIV/ Dezvăluiri explozive în scandalul Black Cube: Coldea, Dragomir, un plic cu bani și cine a ordonat ca juniorii israelieni să nu părăsească România

-

Ron Weiner și David Geclowicz, cei doi juniori israelieni din firma Black Cube care ar fi avut-o drept tință pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, au fost reținuți și arestați în București după ce li s-a interzis să părăsească România de către șefii lor cu toate că își încheiaseră misiunea și obținuseră informațiile, au indicat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse apropiate anchetei.

- Reclama -

imageresizeAceastă informație lămurește în mare măsură misterul reținerii celor doi.

Cei doi au transmis în centrala Black Cube că au strâns toate informațiile și au cerut permisiunea să părăsească România cu o zi înainte de a fi reținuți.

Ordinul să rămână la București a fost dat de Udi Levi, unul din șefii operațiunii.

coldeaUdi Levi este prieten cu generalul Florian Coldea, prim adjunctul directorului SRI.

CITIȚI ȘI:VIDEO/ Ido Mirkowskz, purtătorul de cuvânt al Black Cube: Am avut autorizație de la cel mai înalt nivel din România/ Bomba din dosarul Black Cube a apărut în presa israeliană în 7 aprilie

Nu este clar până în acest moment dacă informațiile obținute de cei doi au fost transmise în centrala Black Cube.

182638Ron Weiner și David Geclowicz au făcut o înțelegere cu procurorii și l-au indicat pe fostul colonel Daniel Dragomir drept cel care ar fi coordonat operațiunea și ar fi plătit-o.

În acest sens în luna iulie cei doi au dus procurorilor un plic cu bani pe care au afirmat că l-ar fi primit de la Dragomir.

În plic erau câteva sute de euro.  Cu toate că pe plic și nici pe bancnote nu au fost găsite amprentele lui Dragomir acesta a fost reținut și mai apoi arestat. Și în prezent fostul colonel SRI este în arest luni urmându-se să se judece la Tribunalul București cererea sa de eliberare.

CITIȚI ȘI:Întrebările cheie în cazul fostului șef SRI arestat de DIICOT în scandalul Kovesi-Black Cube

dragomirciaConform surselor FLUX 24 nu a fost găsit nici un contract între Daniel Dragomir și Black Cube, iar expertiza informatică nu a fost făcută de DIICOT nici la 40 de zile de la reținerea acestuia.

CITIȚI ȘI: Colonelul SRI arestat în dosarul #KovesiBlackCube a fost decorat de CIA

black-cube-465x390Cei doi israelieni au mai dat procurorilor înregistrări în care pretind că ar discuta cu Daniel Dragomir, dar potrivit surselor FLUX 24 discuțiile nu ar viza cazul Kovesi, fostul colonel SRI povestind doar situația sa afirmând doar că ar fi o victimă a DNA.

CITIȚI ȘI:Dezvăluiri în scandalul ofițerului SRI arestat în #BlackCube

În caz procurorii români nu au nici o informație proprie, ei bazându-se doar pe mărturiile celor doi israelieni cu care au făcut o înțelegere în schimbul căreia se pare că aceștia ar fi părăsit România.

Nu există nici un indiciu că Daniel Dragomir ar fi indicat celor de la Black Cube informații sau persoane legate de Laura Codruța Kovesi.

În acest caz rămân foarte multe întrebări fără răspuns. Deocamdată…

 

 

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img