Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a declanşat o anchetă, iar luni va trimite o echipă de inspectori la grădiniţa din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, după ce părintele unui copil înscris la această unitate de învăţământ i-a prezentat, vineri, şefului ISJ o filmare în care o educatoare îi loveşte pe copii, strigă la ei şi îi înjură. ”Nesimtitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de maximă nebuneală”. îi strigă educatoarea unuia dintre copii.

Potrivit şefului ISJ Vrancea, Dorin Cristea, filmarea a fost adusă la sediul Inspectoratului şi prezentată, vineri, la finalul programului, de către un părinte al unui copil înscris la grădiniţa din satul Poieni. Filmarea a fost realizată cu telefonul mobil de către mama unui alt copil, sub privirile căreia educatoarea a agresat doi copii, atât fizic, cât şi verbal.

”Am decis ca luni să facem un control la respectiva grădiniţă, să vedem ce măsuri se impun. Am discutat cu directorul şcolii, iar luni vom trimite acolo o echipă de inspectori pentru a vedea dacă toate lucrurile sunt adevărate. Se va întruni comisia de disciplină, iar conducerea şcolii de care aparţine grădiniţa, aşa cum e procedura, va dispune sancţiuni în cazul educatoarei. Sesizarea a fost depusă inclusiv în scris la sediul ISJ Vrancea, astfel că se vor face cercetări şi se vor dispune măsuri”, a declarat corespondentului News.ro inspectorul şcolar general al ISJ Vrancea, Dorin Cristea.

Filmarea în care o educatoare agresează fizic şi psihic doi băieţei, pe care-i bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă, a fost postată şi pe Youtube. Filmarea ar fi fost realizată, din primele date, în cursul săptămânii trecute, în timp ce mama unui copil se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei.

Femeia i-a cerut cadrului didactic acceptul de a asista la o parte din programul de la grădiniţă, iar la un moment dat a început să filmeze cu telefonul mobil scena în care educatoarea se enervează şi începe să ţipe, dar şi să lovească doi copii care se ridică din bancă fără permisiunea cadrului didactic.

”Nesimtitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare ţipând la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.

”Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu, mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia şi Poliţia”, îi spune educatoarea altui copil.

Filmarea continuă cu momentul în care educatoarea loveşte în cap un băiat, în mod repetat şi cu putere, ulterior trăgându-l de ureche pe motiv că nu stă în bancă.

”E inadmisibil, nu e normal ce am văzut acolo,în filmare, nu trebuie să se întâmple la o catedră. Directorul şcolii de care aparţine grădiniţa mi-a spus că educatoarea şi-a recunoscut vina, că şi-a ieşit din fire, că a fost nervoasă, nu cred că o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui să se găsească la catedră”, a adăugat şeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea, adăugând că educatoarea respectivă are vechime în învăţământ.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?