spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Cum s-a certat noul ministru al fondurilor europene pe bani și...

EXCLUSIV/ Cum s-a certat noul ministru al fondurilor europene pe bani și servicii secrete cu Alina Mungiu/ Acuzat de un fost consilier prezidențial că ar fi agent al serviciilor secrete moldovenești/ CE SPUNEA DE IOHANNIS: Nu îl văd bine/ Mungiu și Ghinea finanțați de Fondurile norvegiene care au susținut campania #Barnevernet

-

Noul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea a infiintat, acum 7 ani, organizatia non-guvernamentala Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), impreuna cu Ciprian Ciucu, fost candidat al partidului M10, al Monicai Macovei, la Primaria Capitalei, in prezent propunerea PNL pentru postul de viceprimar al Capitalei.

- Reclama -

Ghinea și Ciucu au intrat cu ONG-ul lor în Alianţa România Curată condusă de Alina Mungiu Pippidi de unde au plecat cu scandal.

Alina Mungiu l-a acuzat pe Ghinea că ar lucra pentru SIE, de unde ar primi afaceri.

Iar fostul consilier prezidențial Iulian Chifu l-a acuzat că ar fi fost agent al serviciului secret moldovenesc (link: articol Cristian Ghinea)

ghineaÎn 2012, Ghinea l-a susținut pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, iar în 2014 pe Monica Macovei la Președinție.

Vreau să mă pup cu Monica Macovei să mă vadă mama, spunea Ghinea.

Motivul oficial al divorțului de Alina M Pippidi: Mungiu era dictatoare.

Motivul real: s-au certat pe banii veniți de la sponsori, inclusiv pe contractele cu statul, dar și pe relațiile cu serviciile secrete.

Cristian Ghinea a scris o parte din poveste în Dilema Veche,  23-29 octombrie 2014.

original_ceremonie_de_depunere_a_juramantului_de_investitura_a_domnului_cristian_ghinea_in_functia_de_ministru_al_fondurilor_europene_3Nu îl văd bine nici pe Iohannis, afirma Ghinea atunci despre cel care l-a investit miercuri în funcția de ministru.

În textul din Dilema Veche, Ghinea scapă adevăratul motiv al certei cu Alina Mungiu Pippidi: banii.

Am fost curios să văd ce proiecte mai are SAR, deci m-am uitat pe site. Şi e amuzant să văd o structură de finanţare uimitor de asemănătoare cu cea de la CRPE (ONG-ul lui Ghinea-n.red): SAR are un proiect multicountry de la Comisie, CRPE are două, SAR are două proiecte din fondurile norvegiene, CRPE are tot două, SAR are două proiecte de la OSI, CRPE are unul, SAR are un proiect de la ambasada americană, CRPE are cîte unul de la ambasadele britanică, finlandeză şi olandeză. Bun, care e faza cu „contractele publice“ şi „contracte cu statul prin MAE“? CRPE a avut proiecte finanţate de Unitatea de Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare (AOD) a MAE. Pentru publicul pe care vrea să-l manipuleze AMP, asta pare ceva conspirativ. Adevărul e simplu: ca stat membru UE, România este obligată să doneze fonduri pentru dezvoltare ţărilor mai sărace. AOD lansează anual cîte un call public, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). CRPE a participat la acest call şi a cîştigat. Aşa cum au participat multe alte ONG-uri, afirma Ghinea.

Ghinea, ca și A.M Pippidi, a primit finanțări generoase de la fondurile norvegiene, dar și de la Ministerul de Externe, chiar dacă actualul ministru explica că ar fi vorba de un mecanism mai complicat.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img