spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV: Culmea Plagiatului la Universitatea București: Doi candidaţi la postul de decan...

EXCLUSIV: Culmea Plagiatului la Universitatea București: Doi candidaţi la postul de decan al Facultăţii de Istorie s-au prezentat cu planuri strategice identice

-

În această săptămână, cadrele universitare din Universitatea din București îşi vor alege noii decani. Concursurile pentru posturi freamătă de nemulțumiri mai mult sau mai puțin vocale, unele chiar ușor de descoperit în mediul virtual.

- Reclama -

Cea mai controversată situație pare să fie la Facultatea de Istorie unde s-au înscris trei candidați la concurs, dar doi au venit cu același text drept plan strategic.

12659830_10208622986314475_1759790926_nAcelași text în toate privințele, cu excepția semnăturii.

12695802_10208622986074469_1324302330_nLucrul este recunoscut chiar de către unul dintre candidați, doamna conferențiar Florentina Nițu pe pagina domniei sale de pe Facebook. Doamna este decan interimar și are drept contracandidat pe unul dintre prodecani, domnul lector Marian Ștefănescu, iar textul (cel cu albastru) este prezentat ca fiind rodul unei munci comune. Deja lucrul acesta este cel puțin discutabil, deoarece metodologia de concurs cere ca fiecare candidat să aibă propriul dosar cu propria propunere de plan strategic. Cel de-al treilea candidat, domnul profesor Carol Căpiță este singurul care nu face parte din conducerea facultății și a venit cu un proiect diferit de al celorlalți.

12696177_10208622985274449_466679339_nPrima etapă a concursului a constat în validarea candidaturilor în consiliul facultății, unde, cum suntem obișnuiți să se întâmple în România, au fost puse bazele unui blat mai rău ca-n fotbal. Conform legii educației, consiliul avea obligația de-a aviza pozitiv cel puțin doi candidați, pentru ca să poată continua concursul. Decanul și prodecanul care prezentau un singur text au primit aviz pozitiv, candidatul care nu părea din aceeași gașcă a fost respins. Pentru ca să fie tabloul complet, prodecanul Marian Ștefănescu se pregătește să iasă la pensie în acest an și, în mod clar, nu va putea, conform legii, să îndeplinească un mandat de patru ani. Prin urmare, consiliul s-a prefăcut că validează doi candidați, fie și cu un singur proiect prezentat, când în realitate a validat un singur candidat valabil și l-a eliminat pe unicul contracandidat real. Pentru cei care doresc să vadă cum arată cele două proiecte prezentate de către cei trei candidați, le puteți găsi anexate.

În 10 februarie, candidaturile vor fi validate și în Senatul Universității din București, apoi analizate de o comisie condusă de către rectorul Mircea Dumitru.

12665806_10208622984994442_1572640668_nVa conta faptul că cei doi candidați de la Facultatea de Istorie sfidează regulile concursului? Rămâne de văzut cât de exigentă va fi Senatul acestei mari universități, cea mai importantă din România, precum și comisia de concurs cu acești candidați care doresc nici mai mult nici mai puțin decât poziția de Decan.

Conf.univ.dr. Florentina Nițu este decan interimar, iar lectorul Marian Ştefănescu, prodecan. Prin eliminarea concurenţei establishment-ul se conservă.

Dacă Florentina Niţu e din garda veche, apropiată a lui Vlad Nistor, Zoe Petre, lectorul Marian Ştefănescu e dintre cei care împuie capul studenţilor cu amănunte, care fac “scurtă la mână”, dar dă note mari, fiind plăcut de studenţi.

“Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica”, ar spune Conu’ Farfuridi, dacă ar trăi alegerile actuale de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...