spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Conexiunile celor 2 românce din scandalul Giuliani

EXCLUSIV/ Conexiunile celor 2 românce din scandalul Giuliani

-

Politico.eu îl citează, marţi, pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, care ar fi spus că ar fi primit un onorariu pentru a transmite celebra scrisoare autorităţilor române, iar aceasta se bazează pe un raport al fostului director FBI, Louis Freeh.

Interesante sunt cele 2 nume de la finalul articolului despre care se spune că ar fi contribuit la realizarea dezvăluirii.

2 nume românești: Carmen Păun și Anca Gurzu.

Politico.eu e cunoscut ca un site care susține democrații americani și este anti Trump.

Carmen Păun este un vechi protestatar anti PSD și, mai nou, rezist. Ea a devenit celebră în 2012 când a participat la un protest la Bruxelles împotriva premierului de la aceea vreme, Victor Ponta. La Politico.eu, Carmen Păun este specializată în sănătate dar se ocupă și de terorism.

Alături de Carmen Păun, la aceeaşi manifestare (n.red-din 2012), a participat şi Manuela Preoteasa, pe atunci redactor şef la Euractiv.ro şi fondator al Centrului Român de Politici Europene, pe care astăzi o găsim în structura agenţiei HotNews, în departamentul Management, ca managing partener!La aceeaşi acţiune a ICR a mai fost şi Cristian Ghinea, pe atunci ca jurnalist şi director al Centrului Român de Politici Europene, care astăzi este colaborator la „Dilema veche”, unde, fireşte, ia apărarea ICR (nr. 436/21-27 iunie 2012, scria Cotidianul în 2012.

Cristian Ghinea este acum unul din liderii USR.

Anterior, Păun a participatr la un proiect iniţiat şi coordonat de ICR Praga timp de un an, între noiembrie 2009 şi octombrie 2010, beneficiind şi de o subvenţie europeană. În aprilie 2010, Carmen Păun a participat la „întâlnirea de la Bruxelles”, fiind prezentată ca secretar general al reţelei „European Youth Press”, mai scria sursa citată.

La aceea vreme, ICR era condus de Horia Roman Patapievici și o parte din media afirma că ICR ar fi fost în spatele unor articole apărute în presa străină favorabile Puterii de la acel timp.

Anca Gurzu, celălalt nume românesc din afacerea Politico-Giuliani, este spune site-ul din Bruxelles specializată în energie, dar s-a ocupat și de migranți și de reportaje în favoarea migranților musulmani veniți în Europa.

Anca was born in Romania, in Dracula’s land of Transylvania, and moved to Canada during high school, se spune pe siteul Politico.ue.

Ce conexiune pot avea 2 jurnaliste de origine română din Bruxelles specializate în sănătate și energie și paralel care se ocupă cu terorismul și migranții cu legăturile fostului primar al New Yorkului și avocat personal al președintelui Donald Trump în România sau aiurea?

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...