spot_img
5.8 C
București
marți, noiembrie 5, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Bombe în scandalul olandezei

EXCLUSIV/ Bombe în scandalul olandezei

-

- Reclama -

Scandalul în care este implicat ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubačić, are ecouri și la Haga, conform surselor FLUX 24. Ea ar fi fost convocată zilele viitoare în centrala MAE din Țările de Jos pentru a da explicații după ce a apărut de Revelion în Poiana Brașov împreună cu controversatul om de afaceri Nelu Iordache, dar și cu un fost ofițer din Ministerul de Interne prins în flagrant când sprijinea o filieră de traficanți de droguri din… Olanda.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: “Naşul” traficului cu droguri din Olanda apare în fotografiile cu ambasadoarea Țărilor de Jos de Revelion

- Advertisement -

OLANDEZA LA FĂRĂ FRECVENȚĂ ȘI SOȚUL SÂRB

Mai mult un lider PNL, Mihail Neamțu, a afirmat joi seară la B1 TV că Stella Ronner-Grubačić  și ar fi făcut studiile la fără frecvență și că ar avea mai multe pete la dosar. 

- Advertisement -

O poveste româno-olandeză presărată cu multe scandaluri, dosare, unii băgați la zdup, alți scăpați…

Unii fac jocuri și azi… Aceia sunt importanți…

Este o primă parte a dezvăluirilor FLUX 24.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD

Stella Ronner-Grubačić a fost numită ambasador la București și Chișinău în iulie 2015. 

AFACERI UITATE ȘI ÎNGROPATE

Potrivit surselor FLUX 24, ea ar avea legături și cu celebrul Păpușar de la Chișinău, Vlad Plahotniuc, și că ar exista și fotografii explozive  în acest sens.

În poveste apare și fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, dar și alte nume și afaceri controversate.

O relație specială și controversată cu Olanda a avut și fostul premier Dacian Cioloș. 

CITIȚI ȘI: Deustche Welle: Cioloș propune Olandei Portul Constanța în schimbul Schengen

Matt Hijs Van Bonzel, fostul ambasador olandez la București a părăsit România după mai multe scandaluri. El a fost acuzat de implicare în afacerea legată de Ovidiu Tender, om de afaceri în prezent în închisoare, dar și în sprijinirea mai multor oameni de afaceri inclusiv din lumea arabă.

Van Bonzel este acum ambasador în Spania.

Omul de afaceri Ovidiu Tender, în prezent condamnat la închisoare, a fost anchetat de procuratura olandeză, dar spălat de olandezi într-un dosar împreună cu autoritățile române după 2005.

În martie 2003, procurori olandezi au fost la București să îl audieze pe Tender într-o celebră afacere cu servicii secrete și spălare de bani.

AFACEREA MATSER

Banii provenind din banca Santander din Bogota, Columbia, ar fi urmat sa intre in conturile firmei Tender SA din Timisoara. La audieri, Matser ar fi recunoscut ca sarcina lui in operatiune era sa falsifice documente pentru a ascunde sursa reala a banilor, o tara cunoscuta ca fiind implicata in producerea si traficul de droguri. Trebuia sa para ca banii provin din afaceri legale cu petrol si mine din America de Sud ale firmei Tender.

Tender a fost cooptat în afacere, in aprilie 2001, cu ocazia unei reuniuni de la Bucuresti a serviciilor secrete din mai multe tari NATO si candidate la aderare.

Willem Matser, cetățean olandez, a participat la doua reuniuni ale serviciilor secrete din tarile NATO si candidate tinute in Romania: cea din aprilie 2002, de la Sinaia, cand ar fi fost cooptat in afacerile firmei Tender, si cea din septembrie 2002 de la Snagov, la care unul dintre sponsori a fost chiar Ovidiu Tender, patronul firmei timisorene.

Maiorul Willem Matser, fost inalt oficial NATO arestat la 3 februarie 2002, sub acuzatia ca a intermediat transferuri ilegale de bani din Columbia pentru firma Tender SA din Timisoara, a fost membru al biroului consilierului special pentru Europa Centrala si de Est al secretarului general al NATO, Chris Donnely.

El a laudat atunci prezenta printre sponsorii seminariilor spionilor a unor firme private din Romania, cu precadere a societatilor Tender Group si Frank Timis Trust, considerand “generosul” gest drept un semn de “normalitate”.

Matser avea un interes in societatea lui Ovidiu Tender (achizitionarea a 45 la suta din active contra 140 milioane de dolari si, apoi, participarea in “tandem” la privatizarea Petrom).  Tender avea la randul lui un interes in firma lui Frank Timis/ Rosia Montana – Gold Corporation. Un alt om cheie în afacere a fost șeful de atunci al Departamentului pentru Securitate Națională, Ioan Talpeș, anterior șef al SIE.

INTERVIN AMBASADORII ÎN AFACERI?

La mine ca președinte nu au venit, dar știu că mergeau la ministere, la mine au venit când eram ministru, a precizat fostul președinte Traian Băsescu într-o declarație acum peste doi ani .

„Da, cred. Se practică. Cei pe care-i vedeți dându-ne lecții, nu spun de actualul ambasador al SUA, dar mulți pe care i-ați văzut în ani dându-ne lecții se duceau pe la ministere cu firmulița de mână: ‘De ce n-a câștigat ăsta licitația, să câștige ăsta’. Deci, mulți, ăștia care ne dau lecții”, a declarat Traian Băsescu.

INTESERELE OLANDEI

Băsescu a adăugat că nu primea ‘pe o linie oficială’ astfel de informații, dar le afla, pe vremea când era șef al statului, de la miniștri. El a menționat că nu a avut astfel de ‘intervenții’ în perioada în care a fost președintele României, adăugând: „Ca ministru, da”.

Olanda vrea portul Constanța și de aceea se opune aderării României la Schengen, Olanda face un joc murdar, a mai afirmat fostul președinte.

„Olanda privește la portul Constanța ca la un măr pe care îl vrea în coșul ei. Ar vrea să facă managementul portului Constanța ca să gestioneze traficul de mărfuri”, a spus fostul șef de stat, adăugând că în astfel de condiții, Olanda s-ar declara de acord cu intrarea României în spațiul Schengen.

În context, Băsescu a reiterat că România „se proptește” în chestiunea referitoare la Schengen pentru că nu răspunde pozitiv „insistențelor olandeze de a face managementul portului Constanța”. „Portul Constanța devine tot mai atractiv pentru mărfurile care vin în Europa și pleacă din Europa pe relația Extrem Orient”, a completat președintele PMP.

”Un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști”, a scris Diaconu pe blog.

‘Ps – pt ca Diaconu e mai „timid” va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea mereu si la Guvern si la Anaf pt tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste – fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de „integritate si anticoruptie” saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi ” lupii moralisti”!’’, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Era vorba de fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img