spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeEVENIMENTUL CHEIE care a crescut duminică partidul lui Nicușor Dan cu peste...

EVENIMENTUL CHEIE care a crescut duminică partidul lui Nicușor Dan cu peste 10%

-

Majoritatea analiștilor politici au fost surprinși duminică seară de scorul important cu mult peste media sondajelor din ultimele zile obținut de Nicușor Dan și partidul său, Uniunea Salvați Bucureștiul.

Nicușor Dan a obținut peste 30 la sută cu toate că chiar el recunoaștea joi că are doar 16 la sută.

- Advertisement -

Practic, Nicușor Dan și majoritatea candidaților săi de la sectoare, mai puțin sectorul 5 unde nu a avut candidat, au avut o creștere între 7 și 10%.  Inclusiv la sectorul 6, candidatul USB este estimat conform numărătorilor parțiale la circa 18% cu toate că în campanie nu trecea de 5%. La sectorul 3, o necunoscută, Roxana Wring, este undeva la 13-15% cu toate că în sondajele anterioare nu exista.

FLUX 24 a încercat să descifreze acest mister contactând mai mulți sociologi.

- Advertisement -

O posibilă explicație.

Aceștia au opinat că explicația ar consta în explozia care a avut loc duminică la prânz, în zona Valea Cascadelor din sectorul 6.

A fost un declic pentru nehotărâții din București care au fost afectați de drama din Colectiv. Așa se explică creșterea pentru Nicușor Dan și candidații săi de la Uniunea Salvați Bucureștiul. Există un public al dramei din Colectiv care s-a identificat cu Nicușor Dan și mesajul său, a explicat un sociolog pentru FLUX 24.

A fost singurul moment care a putut duminică să miște o parte a electoratului la vot, a spus un alt sociolog.

De altfel imediat după explozie, un sociolog apropiat PSD, Mirel Palada, spunea într-o declarație pentru Dc News că evenimentul ar putea aduce lui Nicușor Dan și partidului său un plus de 5%. S-a înșelat, a adus mai multe procente, a spus un alt sociolog pentru FLUX 24.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img