spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor salută eforturile continue și deschiderea fără precedent a Uniunii...

Europarlamentarul Vlad Nistor salută eforturile continue și deschiderea fără precedent a Uniunii Europene, în ansamblul său, pentru conducerea pro-UE din Moldova

-

În data de 21 mai, Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a vizitat capitala Republicii Moldova, pentru a exprima susținerea deplină a UE pentru guvernul de la Chișinău și pentru întreg poporul moldovean. Metsola s-a alăturat Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la mitingul Adunării Europene a Moldovei, ce a reunit 70.000 de oameni care susțin direcția pro-europeană a Moldovei.

Profesorul Vlad Nistor, europarlamentar PNL și membru al Grupului Partidului Popular European din PE (același grup politic din care face parte și președintele Metsola), membru al Delegației pentru Relația cu Republica Moldova și al Comitetului pentru Afaceri Externe din legislativul european, a salutat această vizită istorică a doamnei Metsola. Domnul Nistor a subliniat eforturile continue și deschiderea fără precedent Uniunii Europene, în ansamblul său, pentru conducerea pro-UE din Moldova și susținerea fără echivoc, pe toate palierele, oferită Chișinăului. Mai ales în condițiile geopolitice actuale, solidaritatea Uniunii cu Republica Moldova (care nu se limitează doar la planul declarativ, deoarece UE a acordat în ultimii doi ani mai mult de un miliard de euro în asistență financiară) este o dovadă clară a politicii de promovare a democrației, bunăstării și mai ales a păcii pe continentul european. Pentru România, susținerea fără echivoc a Republicii Moldova este un pilon fundamental al politicii externe, iar sprijinul instituțiilor europene pentru Chișinău este un factor de mare impact pentru stabilizarea regiunii extinse și a graniței noastre din est.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img