spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: Obiectivul nostru comun este ca, în noua grilă de salarizare, salariul...

Ciolacu: Obiectivul nostru comun este ca, în noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant să se raporteze la salariul mediu brut din economie

-

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că obiectivul comun al coaliţiei de guvernare este ca, în noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant să fie raportat la salariul mediu brut din economie şi „să însemne punctul de referinţă al grilei de salarizare din educaţie”.

- Reclama -

„Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educaţie, la o soluţie care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul şcolar să se termine în condiţii normale. Majorarea cu 1.000 de lei a salariilor pentru profesori, respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi, este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

Liderul PSD a mai spus că obiectivul comun al coaliţiei este ca salariul unuiprofesor debutant să fie raport la salariul mediu brut pe economie şi fie punctul de referinţă al grilei de salarizare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img