spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor, raportor PPE pe raportul anual pentru 2020-2021 referitor la...

Europarlamentarul Vlad Nistor, raportor PPE pe raportul anual pentru 2020-2021 referitor la stadiul relațiilor UE-Turcia: Turcia s-a poziționat de partea corectă a istoriei

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL

- Reclama -

Raportul anual pentru 2020-2021 referitor la stadiul relațiilor UE-Turcia, votat în sesiunea plenara de la Strasbourg din iunie, la care am avut privilegiul de a fi raportorul celui mai mare grup politic din Parlamentul European – PPE, este un document deosebit de constructiv și de echilibrat.

- Advertisement -

Textul raportului, negociat într-un spirit de deplină cooperare de către grupurile parlamentare, evidențiază, în detaliu, încălcările comise de către instituțiile de putere din Turcia împotriva drepturilor fundamentale ale omului, a statului de drept și a democrației liberale reprezentative.

Rechizitoriul consistent ce menționează aceste derapaje deosebit de îngrijorătoare este însoțit și de o recunoaștere a gesturilor de deschidere către dialog ale guvernului de la Ankara care, în acest moment, reprezintă o țară și o națiune confruntate cu diverse probleme complicate, aflate încă în plin proces de negociere pentru aderarea la UE (chiar dacă acest proces este, de facto, suspendat din 2018).

- Advertisement -

Turcia rămâne, de asemenea, un aliat important pentru multe state europene în cadrul NATO și, în aceste momente de mare tensiune, cauzate de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, s-a poziționat de partea corectă a istoriei. Din toate aceste motive, votul meu pe acest raport a fost unul pozitiv.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img