spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Lecție de demnitate, atât națională cât și europeană

Europarlamentarul Vlad Nistor: Lecție de demnitate, atât națională cât și europeană

-

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat în plenul Parlamentului European, importanța acțiunii UE bazate pe unitate, solidaritate, coeziune și statul de drept.

Susținerea continuă pentru Ucraina și apărarea democrației, integrității teritoriale, a suveranității și a ordinii internaționale bazate pe reguli, trebuie să fie printre prioritățile cheie ale UE, a spus președintele României.

- Advertisement -

În cadrul discursului său, care face parte din seria de dezbateri a Parlamentului „Aceasta este Europa”, președintele Iohannis a declarat că România este unul dintre cele mai bune exemple ale puterii transformatoare a UE, una care a adus beneficii incontestabile și concrete cetățenilor români și este un puternic susținător al acțiunilor coordonate.

„Lărgirea familiei noastre europene prin acceptarea de noi membri nu va face decât să întărească Uniunea”, a declarat președintele, referindu-se la deciziile istorice luate de Consiliul European din decembrie 2023 cu privire la Republica Moldova, Ucraina, Bosnia și Herțegovina și Georgia. Extinderea este o parte esențială a răspunsului strategic al UE la evoluțiile geopolitice și o investiție cheie în pacea, stabilitatea și democrația de durată.

- Advertisement -

Președintele Iohannis a reiterat, de asemenea, că UE trebuie să rămână o zonă de liberă circulație și a cerut aderarea deplină a României la spațiul Schengen cât mai curând posibil, permițând țării să contribuie în mod concret la consolidarea securității UE.

Majoritatea eurodeputaților și-au reiterat apelul pentru aderarea deplină a României la spațiul de liberă circulație Schengen și au recunoscut sprijinul și solidaritatea arătate de români față de refugiații ucraineni. Deputații au subliniat, de asemenea, importanța alegerilor europene din acest an, necesitatea de a continua lupta împotriva corupției și ingerințele străine și apărarea valorilor UE.

Eurodeputatul român Vlad Nistor, membru al PNL și al Grupului Partidului Popular European (PPE), a declarat, în urma cuvântării lui Klaus Iohannis, că Președintele României, un veteran al Consiliului și un promotor constant al valorilor europene, a oferit, de la pupitrul plenarei de la Strasbourg, o lecție de demnitate, atât națională cât și europeană.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img