spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Anunțându-și în mod oficial candidatura, von der Leyen se...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Anunțându-și în mod oficial candidatura, von der Leyen se plasează imediat pe primul loc în cursa pentru șefia Comisiei, deoarece PPE va obține cea mai mare pondere de locuri la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European

-

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și-a confirmat intenția de a conduce executivul UE și pentru următorii cinci ani.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire a partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU) din Germania, care i-a oferit susținerea în unanimitate.

- Advertisement -

„Lumea de astăzi este complet diferită de cea din 2019. Am trecut prin multe împreună în ultimii cinci ani și cred că ai putea spune că am realizat mai mult decât ne-am putea imagina vreodată”, a spus ea.

Președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a primit o scrisoare de la CDU prin care Ursula von der Leyen a fost nominalizată pentru funcția de candidat principal. Nu au fost desemnați alți candidați. Potrivit reglementărilor interne,  nominalizarea primită va fi discutată de Adunarea Politică a PPE la 5 martie 2024 și, după validare, va fi supusă votului la Congresul Partidului de la București din 7 martie 2024.

- Advertisement -

Miercuri, 21 februarie, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, s-a alăturat reuniunii Grupului PPE pentru prima dată de când și-a anunțat intenția de a solicita un al doilea mandat ca președinte al Comisiei Europene.

După întâlnirea grupului, președintele Grupului PPE, Manfred Weber, europarlamentarul și președintele Comisiei, von der Leyen, au susținut o conferință de presă în afara sălii de ședințe a grupului din Parlamentul European.

Eurodeputatul Vlad Nistor, membru PNL și al Grupului PPE, a declarat: „Anunțându-și în mod oficial candidatura, von der Leyen se plasează imediat pe primul loc în cursa pentru șefia Comisiei, deoarece PPE va obține cea mai mare pondere de locuri la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. Cel mai probabil, candidatura Ursulei von der Leyen va fi confirmată prin aclamație la începutul lunii martie, în timpul congresului anual al familiei noastre politice, ce se va desfășura la București. ”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img