spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăBasarabiaEuroparlamentarul Tomac: Portalul Sputnik finanțat de Guvernul Federației Ruse elogiază AUR

Europarlamentarul Tomac: Portalul Sputnik finanțat de Guvernul Federației Ruse elogiază AUR

-

Este sau nu AUR un proiect al Federației Ruse? Sunt întrebat în mod constant de unde a apărut AUR și ce urmărește.Știu că mulți dintre susținătorii acestui partid s-au lipit din mers de acest proiect, pentru că li se spune ce vor sa audă. Suntem o țara superbă, dar furată de străini. Occidentalii ne vor sărăci. Ne sunt impuse reguli din afară și noi nu decidem nimic. Am fost o țara fără datorii în comunism, acum suntem la mâna străinilor. Într-un cuvânt, tezele diseminate sunt: România este o colonie, iar românii sunt folosiți și nu decid nimic. Pe acest refren este clădită o mișcare politică cu agendă subtilă care bate într-o singură direcție – România trebuie scoasă de sub influența „nefastă” a Occidentului care ne vrea răul, susține pe facebook europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

- Reclama -

Ce susține Eugen Tomac:

Un proiect născut în urmă cu un an, care a eșuat la alegerile locale, dar a reușit în plină pandemie, cu un mesaj agresiv anti-restricții, să aducă în jurul său exact electoratul care aștepta ca cineva să-i spună că răul vine din afară și se manifestă prin virusul creat de străini, cu scopul de a ne elimina. Discursul urii amestecat cu teme antioccidentale și nostalgia după comunism au atras un public captiv tezelor conspiraționiste fără multă bătaie de cap. Având în spate o mașinărie eficientă din punct de vedere tehnic, prin instrumentele (ilegale) care sunt conexe platformei Facebook, ce reușesc să alimenteze în mod automat exact publicul vizat după profilul descris mai sus. Români care, din motive justificate sau nu, au acumulat multe nemulțumiri și se agață de mitul „salvatorului” care luptă cu străinii. Cât despre instrumentele folosite, sper că ele fac parte dintr-o investigație a statului, pentru că refuz să cred că, pe viitor, va putea oricând o fabrică de troli să submineze democrația și să ne influențeze direcția spre care mergem. Revenind însă la întrebarea cui servește AUR și dacă este sau nu un proiect rusesc, vă las pe dumneavoastră să decideți, dar cel puțin merită făcută, în mod onest, o analiză fără explicații sofisticate. Portalul Sputnik finanțat de Guvernul Federației Ruse, în ediția editată în limba română, scrie din 2015 până în prezent în termeni pozitivi despre un singur personaj care promovează unirea R. Moldova cu România. Iar AUR este singurul partid din România căruia îi alocă constant spații întregi și îi elogiază activitatea. Cunosc bine cum acționează Rusia și nu cred niciodată în coincidențe, tocmai de aceea ridic această întrebare și vă invit să parcurgeți întreaga colecție de titluri din Sputnik pe care am selectat-o, articole apărute din 2015 până în prezent, și să trageți dumneavoastră concluziile.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...