spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Tomac: Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor...

Europarlamentarul Tomac: Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut

-

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă că este vitală susţinerea fermă a integrării europene rapide a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile, prezentând şi răspunsul primit din partea lui Josep Borell, Inaltul Reprezentant al UE, cu privire la integrarea accelerată a R. Moldova în Uniunea Europeană.

- Reclama -

‚Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să îşi prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. Invitaţia a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie 2022. Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu. Comisia Europeană recunoaşte aspiraţia europeană şi alegerea căii europene exprimate în mod clar de Republica Moldova”, este răspunsul oficilialului UE, prezentat de Tomac.

„Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile”, consideră europarlamentarul.În opinia sa, integrarea aprofundată a R. Moldova la Piaţa Unică Europeană este esenţială ȋn contextul geopolitic actual, pe fondul ameninţărilor venite din partea Federaţiei Ruse.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...