PNL si PSD, cu girul majoritatii Curtii Constitutionale, au pus cruce suprematiei Constitutiei, ordinii de drept si garantiilor de respectare a drepturilor omului în Romania, afirmă europarlamentarul Cristian Terheș pe Facebook.
CE MAI SUSȚINE CRISTIAN TERHEȘ:
Pe data de 09.11.2022, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins toate obiectiile de neconstitutionalitate la noile legi ale justitiei, decizand astfel ca:
1. E constitutionala abrogarea abaterii disciplinare a obligativitatii respectarii de catre judecatori si procurori a deciziilor CCR si ICCJ de interpretare a legii (RIL si HP).
Obligativitatea acestor decizii e prevazuta de Constitutie, prin urmare, daca nu mai exista pedeapsa pentru nerespectarea lor de catre judecatori si procurori, implicit obligativitatea respectarii acestor decizii devine optionala. E ca si cum ai avea obligativitate privind respectarea vitezei maxime cu masina in localitate, dar sa nu ai si pedeapsa daca o depasesti.
Pe scurt, din data de 09.11.2022 nu mai exista suprematia Constitutiei in Romania.
2. E constitutional ca judecatorii si procurorii sa poata fi in functii de conducere in ONG-uri si chiar sa fie implicati in proiecte internationale de unde iau bani. Constitutia prevede, insa, ca judecatorii si procurorii sunt incompatibili cu orice alta functie in afara de a preda in invatamantul universitar.
Pe scurt, din data de 09.11.2022 judecatorii si procurorii pot fi implicati in proiecte pe fonduri europene, de la Soros sau alte entitati publice sau private.
3. E constitutional ca CSAT sa emita un act dupa verificarea declaratiilor magistratilor ca nu sunt acoperiti DOAR daca descopera ca un magistrat este acoperit, nu si sa certifice ca nu e.
Cu alte cuvinte, trebuie sa credem pe cuvant serviciile si CSAT-ul ca, in primul rand, fac verificari in privinta acoperitilor, iar, in al doilea rand, daca nu emit nici un act atunci chiar nu sunt acoperiti in justitie.
Prin neemiterea unui act ce sa certifice ca o verificare a avut loc, in urma careia se constata ca un magistrat e sau nu acoperit, se incalca accesul la justitie, pentru ca fara un act de verificare a faptului ca un magistrat este sau nu acoperit, nici nu poti contesta acel aspect in instanta.
Pe scurt, din data de 09.11.2022 e liber la acoperiti in justitie, pentru ca nu exista nici un mecanism de control al veridicitatii declaratiei pe proprie raspundere ca un magistrat nu e acoperit.
In concluzie, majoritatea judecatorilor de la Curtea Constitutionala, pe 09.11.2022, au pus cruce:
– suprematiei Constitutiei in Romania;
– Romaniei ca stat constitutional;
– domniei legii/statului de drept in Romania (rule of law);
– ordinii de drept in Romania;
– independentei judecatorilor;
– incompatibilitatilor judecatorilor si procurorilor;
– garantiilor de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale in Romania.
Altfel spus, exista in prezent un popor roman care nu mai are absolut nici o garantie constitutionala de protectie in fata autoritatilor ce se pretind a mai fi stat roman. Ne-am intors la perioada anterioara anului 1859.
Toate acestea s-au facut cu votul PSD si PNL, sub obladuirea lui Iohannis!
Cand au fost alesi la Cotroceni, in Parlament si au fost numiti la CCR, toti au jurat cu mana pe Constitutie si Biblie ca vor respecta si apara Constitutia Romaniei, incheind cu „asa sa-mi ajute Dumnezeu”.
Spun si eu: asa sa le ajute Dumnezeu precum au votat si decis acum!
Daca va pasa de viitorul Romaniei, vorbiti cat mai multora despre ce se intampla, ca fiecare roman sa stie implicatiile celor votate de PSD si PNL.