spot_img
3.9 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu: Valul de refugiați din Ucraina va crește și...

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: Valul de refugiați din Ucraina va crește și trebuie să facem pregătirile necesare atât în România, cât și la nivel european. Eu la nivelul Parlamentului European am inițiat un apel pentru crearea unui coridor umanitar pentru cei care vor să părăsească Ucraina

-

Valul de refugiați din Ucraina va crește și trebuie să facem pregătirile necesare atât în România, cât și la nivel european, declară la RFI eurodeputatul PSD Victor Negrescu. El face un apel pentru crearea unui coridor umanitar, după invazia rusă din Ucraina.

- Reclama -

Victor Negrescu estimează că războiul din Ucraina va fi de lungă durată: ”Ne îndreptăm către o perioadă lungă de conflict și trebuie să fim pregătiți pentru această nouă situație. Pe de o parte, valul de refugiați va crește și în sensul acesta trebuie să facem pregătirile necesare atât la noi în țară, cât și la nivel european. Mai mult decât atât, este clar că acest conflict va genera foarte multe victime, din păcate și acest lucru trebuie gestionat ca atare”.

- Advertisement -

Eurodeputatul PSD anunță că a inițiat un apel în PE pentru crearea unui coridor umanitar în Ucraina: ”Eu la nivelul Parlamentului European am inițiat un apel pentru crearea unui coridor umanitar pentru cei care vor să părăsească Ucraina. Este un lucru care se practică în mod normal în zonele de conflict. Un apel semnat deja de peste 50 de europarlamentari și trebuie să depunem demersurile necesare, pentru că lumea stă la frontieră, nu există o procesare adecvată, nu există resurse suficiente și eu sper ca acest lucru să se facă cât se poate de rapid, oferind în același timp sprijin suplimentar Ucrainei (…). Concret, înseamnă un filtru adaptat. În momentul de față, toată lumea prezintă documente, toate detaliile justificative pentru părăsirea Ucrainei. Este un proces care durează foarte mult, mai ales pentru copii, pentru familiile cu copii. În mod normal, se fac filtre speciale, se oferă asistență medicală, se oferă sprijin în tot ce înseamnă alimentație, apă, mecanisme de suport. Ulterior, persoanele nu sunt lăsate pur și simplu să plece, cum am văzut, pe jos, de la frontieră spre o localitate vecină. Pur și simplu, sunt preluate, sunt distribuite în centrele care asigură o ședere pentru o perioadă limitată, ulterior se face o procesare mai adecvată”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img