Europarlamentarul PNL Daniel Buda a angajat-o asistentă la Bruxelles pe fiica fostului lider PDL Ioan Oltean

0
227

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a angajat-o asistentă pe fiica fostului lider PDL, Ioan Oltean, la biroul său din Bruxelles, scrie Ziar de Cluj.

CE SUSȚINE ZIAR DE CLUJ:

Cand in martie 2019, colegul nostru de la Stiri de Bistrita (ziar din reteaua Presa Buna), Rian Farcasiu, publica ineditele poze cu Ioan Oltean si fiica sa luand avionul spre Bruxelles, am zis ca, no, e o treaba privata, taticul Nelu Oltean isi duce fiica la Bruxelles, pe Maria, sa ii caute o chirie ca are ceva de muncit acolo.
Spunem asta fiindca Maria Oltean, fata fostului greu al PDL, absolvise Ecole Hoteliere de Lausanne, acolo unde, daca vrei sa iesi cu diploma, trebuie sa ai in buzunar NUMAI pentru scoala 162 000 de franci elvetieni, adica 324 de salarii minime pe economie.

Noi ne gandeam ca domnisoara Maria Oltean de aia merge la Bruxelles ca si-o fi gasit de lucru ca si chelnerita la un restaurant sau receptionera la un hotel de lux, munca frumoasa de unde poti urca usor in 10-15 ani si sa te realizezi pe fortele proprii.

Vedeti insa, boieri dumneavoastra, ne-am cam inselat. (…)
In 2017, Maria Oltean a lucrat pentru cateva luni la TGP International, o firma de hospitality din Londra, unde nu a facut prea multi purici si s-a carat de acolo dupa cateva luni:

In cel mai pur stil liberal, doctrina care promoveaza meritocratia si contesta sinecurismul, fostul lider al PDL si mare penelist azi, Ioan Oltean, si-a pus relatiile in miscare si i-a reamintit europarlamentarului in functie Daniel Buda, fost pedelist clujean, azi SEF al PNL Cluj, cat de dator ii este. 

Buda nu a trebuit sa caute prea mult prin memorie ca sa isi aduca aminte ca ii este dator. Astfel ca, aplicand sfintul principiu electoral pedelist din vechime care spune „ma doare in cur de electorat, io decid”, eurodeputatul Daniel Buda si-a facut pomana cu domnisoara Goe Oltean, scuzati, Maria Oltean, si a bagat-o pe statul de plata la cabinetul sau de europarlamentar.