AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu: Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a transmis că...

Europarlamentarul Motreanu: Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a transmis că „Uniunea Europeană este alături de România pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID-19”

-

Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a transmis acum o oră, pe Twitter, că „Uniunea Europeană este alături de România pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID-19”.Prin Mecanismul său de Protecție Civilă, Uniunea Europeană trimite 250 de concentratoare de oxigen pentru tratarea pacienților cu forme grave de coronavirus:200 din rezerva RescEU din Olanda,50 din Polonia, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Rezerva medicală rescEU include diferite tipuri de echipamente medicale, precum măștile de protecție sau ventilatoarele medicale utilizate în terapie intensivă. Rezerva este găzduită de Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Ungaria, România, Slovenia, Suedia și Olanda, care sunt responsabile pentru achiziții. Comisia Europeană finanțează 100% din active, inclusiv depozitarea și transportul.Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență coordonează distribuția echipamentelor, asigurându-se că acestea merg acolo unde este cel mai necesar, pe baza nevoilor exprimate de țările care solicită asistență UE în cadrul Mecanismului de protecție civilă al UE, mai spune Motreanu.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...