spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu: Comisia Europeană a aprobat alocarea a 33,9 de milioane de...

Europarlamentarul Motreanu: Comisia Europeană a aprobat alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022

-

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022. Am votat pentru acordarea acestui sprijin, atunci când propunerea a fost discutată în Parlamentul European, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Sprijinul urmează să fie folosit pentru a acoperi o parte din costurile operațiunilor de urgență și de redresare. Sunt vizate serviciile de salvare și intervențiile pentru sprijinirea nevoilor imediate ale populației, repararea infrastructurii deteriorate, asigurarea infrastructurii de prevenție și protejarea patrimoniului cultural, precum și operațiunile de curățare a zonelor afectate. Aceste operațiuni pot fi finanțate retroactiv, începând din prima zi a secetei. În perioada martie-august 2022, seceta severă a afectat în mod special partea de sud-est a României. Recoltele au fost afectate negativ de secetă și de două valuri consecutive de căldură, la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie. Ploile au venit prea târziu pentru a compensa și a reduce efectele secetei.Banii vor proveni din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), mai spune Motreanu.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img