spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeCiolacu l-ar rechema de la post pe ambasadorul din America

Ciolacu l-ar rechema de la post pe ambasadorul din America

-

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că, dacă ar fi avut atribuţii în acest sens, l-ar fi rechemat din post pe ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Declaraţia prim-ministrului are loc în contextul în care Muraru a spus, la un eveniment organizat la Washington, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din SUA.

- Advertisement -

„Nu am mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul rând, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe. Dânsa este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române. Nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare, de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. (…) Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie, până la urmă cred că emoţională, a domniei sale nu l-a calificat (…)”, a declarat Ciolacu, marţi, pentru Antena 3.

Întrebat dacă l-ar fi rechemat de ambasadorul Andrei Muraru dacă această decizie ar fi fost în atribuţiile sale, premierul Ciolacu a răspuns: „Categoric. Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”.

- Advertisement -

Ambasadorul Andrei Muraru a afirmat, duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la întâlnirile politice din SUA.

În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img