spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Eugen Tomac: Republica Moldova se află în fața unui pericol iminent

Europarlamentarul Eugen Tomac: Republica Moldova se află în fața unui pericol iminent

-

„Voi fi foarte sincer. Republica Moldova se află în fața unui pericol iminent, din păcate. De aceea acțiunea de protejare a românilor este fundamentală. Am fost în Statele Unite, în urmă cu două săptămâni, m-am întâlnit cu mai mulți oficiali americani. Toți mi-au spus același lucru: Dacă se întâmplă ca Ucraina să cedeze, evident că următoarea țintă va fi Republica Moldova”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, președinte PMP,miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

- Reclama -

„Republica Moldova trebuie susținută!”, a subliniat Eugen Tomac. De asemenea, trebuie susținută și „în ceea ce privește gestionarea numărului foarte mare de refugiați”. „La un moment dat, Republica Moldova avea aproape 400.000 de refugiați pe teritoriul său, însemnând peste 15 la sută din populația Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, este expusă”, a precizat acesta.

„În cazul în care Rusia va ocupa Odesa, datele se complică și mai mult. Din acest punct de vedere, este esențial să fim solidari și să oferim tot suportul necesar. Este absolut vital ca Uniunea Europeană și NATO să gândească un plan extrem de îndrăzneț în ceea ce privește apărarea Republicii Moldova în fața pericolului rusesc”, a mai spus Eugen Tomac.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img