spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeDaniel Zamfir (PSD):Planul de măsuri sociale și economice pregătit de coaliție și...

Daniel Zamfir (PSD):Planul de măsuri sociale și economice pregătit de coaliție și intitulat ”Sprijin pentru România” este răspunsul Guvernului în fața creșterii prețurilor

-

Planul de măsuri sociale și economice pregătit de coaliție și intitulat ”Sprijin pentru România” este răspunsul Guvernului în fața creșterii prețurilor, declară la RFI președintele Comisiei Economice a Senatului, social-democratul Daniel Zamfir.

- Reclama -

PSD a propus în coaliție mai multe măsuri sociale: vouchere de 50 de euro, la două luni, până la finalul acestui an, deci timp de șapte luni, pentru familiile vulnerabile, vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevii care au burse sociale și dublarea cotei de hrană pentru bolnavii din spitale.

Daniel Zamfir explică aceste măsuri: ”Este vorba doar de o parte dintr-un plan de măsuri și e vorba de măsuri atât economice, cât și sociale, pe care noi le-am intitulat generic ”Sprijin pentru România”. De fapt, acest plan e răspunsul cu care venim noi în fața creșterii prețurilor. Acest plan protejează nivelul de trai al oamenilor și în primul rând, va ajuta economia să funcționeze. Alocăm acum în jur de patru miliarde de euro, care vor fi destinați protejării nivelului de trai și sprijinul economiei. Această sumă de bani se adaugă celorlalte programe pe care le-a prezentat Guvernul, când s-au alocat circa 3,4% din PIB tot pentru sprijinul economiei”.

Întrebat ce se va întâmpla după cele șapte luni de acordare a voucherelor sociale, în condițiile în care categorii sărace de populație vor exista în continuare, senatorul PSD a răspuns: ”E foarte greu să vă spun acum ce o să facem după aceste șapte luni, pentru că nu putem anticipa situația pe plan internațional, eu nu știu ce se întâmplă cu acest nenorocit de război, care continuă să provoace mari tulburări în economiile planetei. Ca atare, pe măsură ce lucrurile evoluează, cred că vom lua și măsurile la momentul potrivit”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img