spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Prin Legea piețelor digitale, sprijinim editorii, librarii și autorii...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Prin Legea piețelor digitale, sprijinim editorii, librarii și autorii europeni în fața giganților digitali

-

Prin Legea piețelor digitale, sprijinim editorii, librarii și autorii europeni în fața giganților digitali, a declarat eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), după votul de marți și miercuri, la Strabsourg, asupra noii legislații privind serviciile digitale și piețele digitale. 

„Sprijinim editorii, librarii și autorii europeni prin Legea piețelor digitale. Legea piețelor digitale este o oportunitate unică de a controla giganții digitali și de a sprijini IMM-urile din sectorul editorial european”, a menționat eurodeputatul, într-o postare pe Facebook. 

Dan Motreanu precizează că a votat miercuri în favoarea a două amendamente care permit consumatorilor europeni să poată alege din ce magazin online achiziționează conținuturi (de exemplu, cărțile electronice), indiferent de dispozitivul pe care îl dețin.

„Dorim interoperabilitatea conținutului digital, a serviciilor sau a produselor achiziționate în mod legal de către utilizatorii finali, indiferent dacă acestea au fost achiziționate prin intermediul unei mari platforme (de exemplu, Amazon) sau prin intermediul unui furnizor terț care oferă conținut, serviciu sau produs digital similar”, a declarat acesta. 

Dan Motreanu a mai explicat că a votat în favoarea unui amendament care extinde obligațiile aplicabile serviciilor oferite de platformele de bază la marile platforme pentru a se evita astfel dezechilibrele de pe piață.

„Marile platforme furnizează și activități de comerț cu amănuntul sau de distribuție destinate utilizatorilor finali. Aceste servicii concurează cu utilizatorii comerciali ai serviciului de platformă de bază și pot contribui în mod semnificativ la dezechilibrul de pe piață. De aceea, am votat în favoarea unui amendament care extinde și la aceste servicii obligațiile aplicabile serviciilor de platformă de bază”, a precizat eurodeputatul. 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...