spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: PPE susține creșterea sumelor alocate pentru agricultură din fonduri...

Europarlamentarul Dan Motreanu: PPE susține creșterea sumelor alocate pentru agricultură din fonduri europene. PPE se opune propunerii ca 10% din terenurile agricole să nu fie lucrate

-

PPE susține creșterea sumelor alocate pentru agricultură din fonduri europene. Un buget mai mare pentru viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) este cea ce ne propunem, prin rezoluția votată de Adunarea Politică a PPE. Vedem agricultura ca pe un sector strategic, prin care să fie asigurată siguranța alimentară în Uniunea Europeană și nu numai, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

PPE se opune propunerii ca 10% din terenurile agricole să nu fie lucrate. O astfel de măsură ar fi iresponsabilă în actualul context. Din contră, considerăm că derogările din cadrul Politicii Agricole Comune trebuie extinse pentru a permite ca mai multe terenuri să fie folosite pentru agricultură.PPE respinge propunerea referitoare la reducerea folosirii pesticidelor cu 50% până în 2030. Nu este momentul să punem în pericol siguranța alimentară a Uniunii Europene. Fermierii sunt dispuși să folosească mai puține pesticide, dar trebuie să beneficieze de măsuri de sprijin. Ținem cont și de situația fermierilor români. Aceștia utilizează cantități de pesticide la hectar mult sub media europeană și o reducere de 50% le va afecta productivitatea. În calitate de europarlamentar, am depus deja un amendament care prevde ca țintele naționale să fie decise la nivel de stat membru, în funcție de specificul fiecărei țări.Propunerile din această rezoluție vor fi incluse în programul PPE pentru agricultură care va fi prezentat la alegerile europarlamentare din 2024, mai spune Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img